Новак Джокович се класира за финала на финалния за годината

...
Новак Джокович се класира за финала на финалния за годината
Коментари Харесай

Джокович e на финал в Торино след 2 тайбрека

Новак Джокович се класира за финала на финалния за годината шампионат на АТП - Мастърса в Торино. Сърбинът победи Тейлър Фриц след 2 тайбрека със 7:6 (5), 7:6 (6)) и на следващия ден ще спори за трофея с Каспер Рууд или Андрей Рубльов, които излизат на корта в 22.00 ч.
Успехът за Джокович против Фриц бе пети от пет мача и трети тази година след успехите на " Аустрелиън Оупън " и на " Мастърс " -а в Рим.
Първият сет потегли гейм за гейм, а двамата размениха по един пробив за 3:3. До края на сета нямаше изненади и се стигна до тайбрек. В него се повтори сюжетът и последва нова замяна на пробиви за  3:3. Джокович обаче съумя да направи още един при 6:5 и взе сета.
Втората част стартира с пробив за Фриц, след което последва замяна на геймове без благоприятни условия за пробив. Джокович върна пробива чак за 5:5 и се стигна до нов тайбрек.
Там сърбинът поведе с 2:0, само че Фриц направи поврат за 4:3. Джокович си върна задатъка за 5:4, стигна се до тъждество, само че някогашният №1 в света направи мини пробив за 6:5. Вместо да вземе гейма, сета и мача, сърбинът позволи неточност и се стигна до пробив и ново тъждество. Това не му повлия изключително и той взе идващия гейм и най-после проби Фриц за решителното 8:6.
Ако завоюва финалния шампионат на АТП, Джокович ще се изравни по брой титли с Роджър Федерер, който е на върха с шест купи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР