Новак Джокович се класира за безпрецедентния десети финал на Australian

...
Новак Джокович се класира за безпрецедентния десети финал на Australian
Коментари Харесай

Новак Джокович ще играе за 10 титла от Australian Open

Новак Джокович се класира за невиждания десети край на Australian Open. Сърбинът има девет трофея от предходните си девет финала.

Във втория полуфинал поставеният под номер 4 в схемата Джокович отнесе американеца Томи Пол. Ноле завоюва след 7-5, 6-1, 6-2 за два часа и 22 минути. В разногласието за купата в неделя той ще играе против Стефанос Циципас. По-рано през днешния ден.

Новак Джокович и Циципас до момента са играли единствено един път на край на шампионат от Шлема. Мачът беше през 2021 година, когато сърбинът завоюва купата на Ролан Гарос. Тогава той победи в пет сета след поврат от 0:2. В публични мачове до момента двамата са се срещали 12 пъти, като Циципас има единствено две победи.

За Джокович идният край ще бъде 33-ти в шампионатите от Големия шлем. Ако го завоюва, той ще вземе 22-а купа, с която ще изравни Рафаел Надал. С днешната си победа сърбинът записа 27-ми следващ триумф в Мелбърн и усъвършенства върха на Андре Агаси. Агаси има 26 следващи извоювани мача на Australian Open.

В полуфинала с Пол, който дебютира на тази фаза, Ноле имаше известни усложнения единствено в първия сет. В него той бързо поведе с 5-1 гейма, само че позволи разпределяне и Пол изравни за 5-5. Надеждите на американеца обаче бързо бяха попарени. До края Пол съумя да завоюва още единствено три гейма.

„ Чувствам се супер, на 110%. Не съм толкоз пресен, колкото при започване на шампионата, само че работих доста във фитнеса в предсезонната подготовка. Бил съм в тази обстановка доста пъти и знам по какъв начин ще се усещам преди финала. Винаги съм имал мощно въображение, само че в никакъв случай не съм си представял, че ще играя 10 финала за 16 години. Стефанос е един от най-интересните хора в тура освен на корта, само че и отвън него “, сподели Джокович.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР