Новак Джокович счупи пореден рекорд в историята на тениса, след

...
Новак Джокович счупи пореден рекорд в историята на тениса, след
Коментари Харесай

Шампионът Джокович: Не мога да кажа, че аз съм най-великият; работата ми не е свършена

Новак Джокович счупи следващ връх в историята на тениса, откакто през вчерашния ден подвигна своята 23-та купа от Големия шлем, триумфирайки на Ролан Гарос за трети път в кариерата си. Така сърбинът се трансформира в едноличен водач в класацията за най-вече " мейджър " титли, само че все пак си достижение той самият отхвърли да се самопровъзгласи за най-великия тенисист за всички времена, отдавайки заслуженото почитание на някогашните митове в този спорт.

" Не желая да споделям, че съм най-великият, тъй като, както съм казвал и преди, би било доста неуважително към всички останали огромни първенци, които са играли в разнообразни десетилетия и тенисът е изглеждал по изцяло друг метод спрямо това, което е през днешния ден. Затова считам, че всеки популярен първенец от своята генерация е оставил голям отпечатък след себе си, както и завещание, вдъхновяващо идващите генерации. 

Ще оставя дебата за това кой е най-великият тенисист на някого различен. Разбира се, имам голяма убеденост и религия в себе си, в това кой съм и на какво съм кадърен. Този трофей е следващото удостоверение за качеството на тениса, което към момента мога да предложа.

Истината е, че през цялата си кариера съм се сравнявал с Федерер и Надал, тъй като те постоянно са били моите двама най-сериозни съперници. Казвал съм го неведнъж и преди - те ме построиха като състезател и са съдействали за това да пожъна триумфите, които имам през днешния ден. 

Все още работата ми не е свършена, не съм прикюлчил с тениса. Няма смисъл да приключвам кариерата си, откакто не преставам да съм в положение да спечелвам трофеи от Големия шлем. Вече мисля за Уимбълдън. Няма време за празненства, тъй като сезонът на трева стартира. Засега не възнамерявам да вземам участие на подготвителни шампионати преди Уимбълдън и скоро ще се насоча към Лондон, с цел да имам нужното време да се приготвя за нов успех на шампионат от Шлема ", безапелационен е Ноле.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР