Новак Джокович (Сърбия) и Кей Нишщикори (Япония) ще се изправят

...
Новак Джокович (Сърбия) и Кей Нишщикори (Япония) ще се изправят
Коментари Харесай

Джокович срещу Нишикори на полуфинал в САЩ

Новак Джокович (Сърбия) и Кей Нишщикори (Япония) ще се изправят един против различен в полуфиналите от Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Нишикори победи хърватина Марин Чилич с 2:6, 6:4, 7:6, 4:6, 6:4 в повтаряне на финала от 2014 година. Двубоят на централния корт „ Артър Еш “ продължи малко над 4 часа и предложи доста равносилен тенис, като и двамата играчи имаха своите мощни моменти, само че и постоянно попадаха в игрови дупки. Именно в една такава се оказа Нишикори при започване на дуела и японецът даде първия сет на мача без съвсем никаква опозиция.

Чилич поведе с 4:2 гейма и във втория сет и изглеждаше доста покрай това да го завоюва, само че на собствен ред позволи спад в играта си, който продължи освен до края на частта, само че и при започване на третия сет. Това разреши на японския му противник да изравни сетовете след 6:4 и даже да поведе с 2:0 гейма в третата част. Шампионът за 2014 година обаче съумя да откри ритъма в играта си и докара сета до тайбрек. В него Нишикори бе по-спокоен и с превъзходен бекхенд по правата затвори сета след 7:5 точки.

В четвъртия сет играта се движеше гейм за гейм до 3:3, когато Чилич осъществя съдбоносен пробив, който му разреши да вкара мача в пети сет. Там обаче още веднъж японецът бе този, който първи нанесе удар и съумя да поведе с 4:1 гейма. Нишикори даже имаше точка за пробив за 5:1, само че я пропусна, а по-късно загуби и подаването си, което разреши на Чилич да изравни до 4:4. Точно тогава се случи следващият поврат в мача и Нишикори взе идващите два гейма на по 15, с което си подсигурява и място измежду четиримата най-хубави в шампионата.

Новак Джокович за 11-и път е измежду четиримата полуфиналисти в Ню Йорк. Шампионът от „ Уимбълдън “ се оправи без особени компликации с австралиеца Джон Милман - 6:3, 6:4, 6:4. Милман нямаше сили да повтори подвига си от преди два дни, когато в профил в четири сета 20-кратния първенец в шампионатите от „ Големия шлем “ Роджър Федерер.

В хода на целия мач Джокович позволи да загуби подаването си единствено един път, като това се случи в средата на третия сет, когато Милман изравни за 3:3 гейма. Малко по-късно обаче сърбинът осъществя нов пробив, с който си подпечата триумфа в срещата. В първите две елементи Джокович се нуждаеше от единствено по един пробив, с цел да завоюва, въпреки и да пропусна куп други благоприятни условия да завоюва подаването на противника си. Това удължи много престоя на сърбина на корта, защото мачът продължи съвсем 3 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР