Новак Джокович реши да разнообрази след разочарованието на финала на

...
Новак Джокович реши да разнообрази след разочарованието на финала на
Коментари Харесай

ВИДЕО+СНИМКА Джокович се забърка в див скандал - отиде на сватба и седна до виновник за геноцид

Новак Джокович реши да разнообрази след разочарованието на финала на US Open с посещаване на едно от обичаните си места – така наречен " Долина на пирамидите " край босненския град Високо. Сърбинът доста пъти е заявявал, че силата, предавана в тази околност, нееднократно му е пособия да се възвърне след тежки шампионати. Посещението на 20-кратния първенец от Големия шлем още веднъж притегли вниманието на локалните медии, само че този път аргументите не бяха позитивни.

В обществените мрежи се появи фотография, на която Джокович седи до сръбския боен Милош Йолович, който е много спорна фигура. По време на войната в Югославия през 90-те години Йолович оглавява паравоенната организация " Дринските вълци ", която взема присъединяване в геноцида над босненското население в Сребреница.

Според телевизия „ Ал Джазира “, Йолович, прочут с прозвището си „ Легендата “, е уважаван като воин в Сърбия поради това, че е избавил живота на Ратко Младич. През 2017 година Международният престъпен арбитражен съд призна Йолович за отговорен по обвинявания в осъществяване на геноцид, военни закононарушения и закононарушения против човечеството, въпреки самият той постоянно да е твърдял, че се е придържал прецизно към наредбите на Женевската спогодба.

Снимката докара до мощни реакции както в Босна и Херцеговина, по този начин и в Сърбия. Журналистът от Sarajevo Times Драган Буршац насочи съществени рецензии към Джокера и неговото награждаване с Ордена на република Сърбия за заслуги към тениса в края на предходната година.

„ Джокович можеше да бъде най-великият на света, можеше да съставлява целия международен спорт и да помогне по милиард способи. Вместо това той седи на една маса с хора, забъркани с Радован Караджич и Ратко Младич, и пее на селски сватби дружно с хора, организирали военни интервенции, довели до геноцид “ – съобщи Буршац в ефира на радио „ Сараево “.

От своя страна медиите в Сърбия отвръщат, че това е следващ епизод от „ мръсната медийна война “ против Джокович. Съпругата на Милан Йолович – Снежана, споделя, че той и международния номер 1 са се срещнали по време на миналогодишното посещаване на тенисиста във Високо, а този уикенд са се видели още веднъж на сватбата на техен общ другар. Тя е безапелационна, че се гордее със брачна половинка си и, че той не е направил нищо неприятно.

„ Съпругът ми е почитан офицер с безупречна биография. Фактът, че някой го употребява и се пробва да го показа в отрицателна светлина, е една доста неприятна политическа акция. Налудначиво е тази история да се раздухва толкоз освен поради нас, само че и поради Новак. Той няма потребност от сходен вид реклама и гонене на популярност. Новак е бил в компанията на всевъзможни хора от целия свят. Трябва ли да стартираме да проверяваме в детайли биографиите на всеки един от тях? “ – сподели Снежана Йолович пред сръбския вестник Kurir.

Сватбата, на която Джокович и Йолович са участвали, е на някогашния играч по джудо Неманя Майдов, а там тенисистът е бил видян в компанията на още една спорна персона – Милорад Додик. Босна и Херцеговина е ръководена от тричленно президентство, в което всяка от етническите групи в страната – босненци, сърби и хървати, има по един представител. Сръбският представител в тази институция е точно Додик, който изрично отхвърля геноцида в Сребреница.

„ В Сребреница нямаше никакъв геноцид. Няма никакви достоверни доказателства или каквито и да е доказателства в поддръжка на изказванието, че случилото се там е геноцид “ – съобщи той пред организация „ Франс Прес “ по-рано тази година.

Новак Джокович и членовете на екипа му към момента не са коментирали тематиката.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР