Новак Джокович продължава защитата на титлата си на турнира по

...
Новак Джокович продължава защитата на титлата си на турнира по
Коментари Харесай

Новак Джокович записа 33-ата поредна победа на Уимбълдън, чака Синер на полуфиналите

Новак Джокович продължава отбраната на купата си на шампионата по тенис от Големия шлем Уимбълдън.

Сръбският тенисист се класира за полуфиналите в Лондон за 12-и път в кариерата си след триумф над руснака Андрей Рубльов с 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 за два часа и 51 минути игра в 400-ия си мач в шампионатите от Шлема, граница достигана само от Роджър Федерер и Серина Уилямс. Следващият му съперник е италианецът Яник Синер.

Вторият подложен Джокович реализира 33-та поредна победа на Откритото състезание на Англия, 33-ти следващ триумф на тревна настилка.

Това е общо 46-и полуфинал в Големия шлем за сърбина, който изравни върха на Федерер по този индикатор, а също така става третият най-възрастен тенисист, достигал до топ 4 на „ Уимбълдън “.

Седмият в схемата Андрей Рубльов завоюва първия сет с съдбоносен пробив за преднина от 5:4, след това трансформирала се в 6:4. Новак Джокович реагира изрично, завоюва пет поредни гейма във втория сет и изравни след 6:1. Един пробив в третия сет и два в четвъртия донесоха на сърбина крайния триумф.

„ Благодаря, че направихте атмосферата чудесна и за двама ни. Имаше някои вълнуващи разигравания. Андрей е играч, който играе доста интензивно. Трябва да го поздравя за отличното показване в шампионата “, съобщи Новак Джокович в изявлението си на корта, обръщайки се към публиката.

Когато чу за статистиката от мача, Джокович разяснява:

„ Това са единствено цифри. Особено по време на шампионат не обичам да отстранявам доста време за числата и статистиката. Затова мисля за момента, а вниманието ми е отправено към идващия мач. Надявам се на нова победа след два дни. “




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР