Новак Джокович продължава да изгражда все по-специална връзка с едно

...
Новак Джокович продължава да изгражда все по-специална връзка с едно
Коментари Харесай

Джокович открива нов тенис център в Босна и Херцеговина


Новак Джокович продължава да построява все по-специална връзка с едно от обичаните си места на Балканите – босненския курортен град Високо. Носителят на 21 трофеи от Големия шлем неведнъж е посещавал локалните „Пирамиди“, които, съгласно личните му думи, му оказват помощ да се възвръща и да се зарежда със сили посредством мистичната си сила. След едно от визитите си Джокера съобщи, че има намерение да осъществя няколко амбициозни плана в града, и един от тях към този момент е реалност.

Босненската телевизия N1 оповестява, че тази към този момент ще се състои формалното разкриване на новия тенис център на Джокович във Високо. Комплексът, ситуиран в парк „Равне 2“ ще бъде най-големият в страната, като задачата му ще бъде да притегля голям брой световноизвестни играчи в Босна и Херцеговина.

Семир Османагич, шеф на локалния археологически парк, част от които са пирамидите, съобщи, че корответе в комплекса са направени по технологията, употребена за оборудванията на шампионатите от Големия шлем.

„Трансформирахме това, което напълно до неотдавна беше тресавище, в един доста хубав парк. В момента приключваме няколко нови корта, като два от тях са хард, направени по технологиите на Australian Open и US Open, както и един клей корт, отговарящ на условията на Ролан Гарос. В момента екипът на Новак поставя последните пластове от настилките. Проектът изискваше доста време и средства, само че всички мислим, че си заслужава, защото мястото е в действителност прелестно. Централният корт ще бъде с потенциал от 1500 седящи места. Нашата цел е не просто да изградим съвременен тенис комплекс, а да изпратим позитивно обръщение към света“ – сподели Османагич пред N1.

Той показа също, че Новак Джокович няма да бъде единствената значима персона, която ще участва на формалното разкриване.

„Повечето от поканите бяха изпратени на управителни фигури в тенис федерацията на Босна и Херцеговина и Олимпийския комитет на страната. Те са наши положителни другари и ни помогнаха доста за реализирането на този план. Поканили сме също наши политици и посланици на непознати страни, както и голям брой интернационалните медии“.

Османагич още веднъж посочи другарските си връзки с Новак Джокович, като показа, че двамата имат доста обши ползи като история на Балканите, духовни учения, медитация и здравословен метод на живот.

„Интересуваме се от сила и изключително от изобретенията на Никола Тесла. Също по този начин споделяме и голям интерес в региона на здравословния метод на живот, духовните учения и медитацията и имаме сходни възгледи по голям брой тематики. И двамата с Новак вършим всичко допустимо да допринесем за напредъка на нашите общности. С него постоянно прекарваме време дружно, играем баскетбол и се смеем. Той знае, че постоянно, когато идва във Високо, желанието му за успокоение и уединение ще бъде удовлетворено“.

Заснетото с дрон видео, показващо в детайли тенис комплекса във Високо, можете да видите ТУК:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР