Новак Джокович преодоля разочарованието във втория сет и надви Григор

...
Новак Джокович преодоля разочарованието във втория сет и надви Григор
Коментари Харесай

Джокович след успеха над Григор: Можех да го бия в два сета

Новак Джокович преодоля разочарованието във втория сет и надделя Григор Димитров с 6-3, 4-6, 6-1 на шампионата от сериите „ Мастърс “ ATP 1000 в Рим.

Първият подложен и защитаващ купата си изглеждаше подготвен за рутинна победа в трети кръг, когато поведе Димитров със сет и пробив при 6-3, 4-2. Вдъхновена серия от четири гейма на българина обаче докара до решителен сет, в който Джокович експресно увеличи равнището си, с цел да доближи до четвъртия кръг със своята 1050-а победа в тура.

„ Бях доста стабилен. Мисля, че можех да печеля в два сета “, сподели Джокович пред уеб страницата на ATP.

„ Имах сет и 4-2 преднина и имах много солидна опция форхенд при негов сервис, само че я пропуснах. След това сервира добре, имахме нови топки в идващия гейм, аз направих двойна неточност, публиката се намеси и застана на негова страна и силата на мача се промени “, съобщи още Новак.
„ Получи се спад в равнището ми, само че за благополучие съумях да го намеря незабавно в първия гейм от третия сет. Направих решителен пробив и някак реалокирах инерцията на моя страна, тъй че съм в действителност удовлетворен от метода, по който закрих мача ”, съобщи Джокович.

С успеха си Джокович води с 11-1 против Димитров в директните им мачове от ТУР-а.

Следващият съперник на сърбина ще е спечелилият сред 13-я подложен Камерън Нори и Мартон Фучович.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР