Новак Джокович постигна още един успех по пътя към постигането

...
Новак Джокович постигна още един успех по пътя към постигането
Коментари Харесай

Джокович постигна още един успех по пътя към постигането на голямата мечта

Новак Джокович реализира още един триумф по пътя към постигането на огромната фантазия - календарен Голям шлем. Водачът в международната класация в мъжкия тенис е единствено на 4 мача от това да запише името си със златни букви в историята.

Тази нощ той победи Кей Нишикори в третия кръг на US Open след 6:7(4), 6:3, 6:3, 6:2 в своя изгода, като по този начин доближи до 1/8-финала на последния от четирите шампионата от Големия шлем. Ноле загуби първия сет, само че по-късно сподели пределна готовност и обърна нещата в своя изгода.

This. Man. Is. Incredible.

— US Open Tennis (@usopen)
В началото на мача Джокович изглеждаше обезпокоен и не можеше да откри играта си. Сърбинът позволи ранен пробив и бе подложен в сложна позиция. Все отново Ноле съумя да реагира и върна пробива за 4:4, а след това сетът стигна до тайбрек. Там обаче Нишикори показва по-добра игра и съумя да се наложи със 7:4 точки и да завоюва първия сет.

Това обаче сякаш подейства отрезвяващо на Джокович, който реагира бързо и във втория сет незабавно взе самодейността с ранен пробив за 2:1. Впоследствие Нишикори имаше цели 7 благоприятни условия да върне пробива в идващите два сервис-гейма на своя противник, само че по този начин и не съумя да натисне спусъка в верния миг и да се върне в играта, а най-после позволи и втори пробив, с който Джокович се върна в мача, печелейки сета с 6:3.

В третия сет още веднъж Джокера си обезпечи удобна преднина с ранен пробив за 3:1. Нишикори сподели кураж и съумя да върне пробива за 4:3, само че незабавно по-късно позволи още веднъж да бъде продънен и сякаш тук съпротивителните му сили свършиха и за Джокович не бе проблем да вземе и този сет с 6:3.

В четвъртия сет Ноле към този момент бе цялостен стопанин на корта. Нишикори не се предаваше, само че просто нямаше отговор на по-класната игра на своя противник, който му разреши да запише единствено два гейма първоначално и по-късно с четири следващи гейма на сметката си затвори сета и мача с 6:2 в своя изгода.

По този метод Джокович към този момент е на 1/8-финала в шампионата, където го чака конфликт с Дженсън Бруксби (САЩ).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР