Новак Джокович постигна една от най-разгромните си победи в турнирите

...
Новак Джокович постигна една от най-разгромните си победи в турнирите
Коментари Харесай

След два геврека: Джокович разгроми шампиона от Sofia Open и е 1/4-финалист в Мелбърн!

Новак Джокович реализира една от най-разгромните си победи в шампионатите от Големия шлем, откакто загуби едвам три гейма в осминафиналния си дуел на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Сърбинът имаше задачата да се изправи против първенеца от Sofia Open и 20-и сложена Адриан Манарино, който към този момент бе прекарал близо 15 часа на корта, изигравайки три петсетови конфликта, което несъмнено натежа през днешния ден в интерес на международния номер едно и той победи със смразяващото 6:0 6:0 6:3.

По този метод рекордьорът по " мейджър " титли се класира за финалната осмица в Мелбърн, където за място в топ 4 ще спори с Тейлър Фриц, който по-рано през днешния ден се наложи над миналогодишния финалист Стефанос Циципас.

Още в първите минути от дуела се появиха оптимистични знаци за френския деец, който доближи до два брейкбола в дебютното за мача подаване на любимеца. Изправен пред угрозата да се раздели със сервиса си още на старта, Ноле блесна с пласирането на началния си удар и оцеля, като незабавно наложи темпото си в разиграванията и очевидно изтощеният физически левичар мъчно въобще оставаше равносилен в тях. Именно голямата разлика в свежестта сред двамата способства за изобилното количество грешки, които позволи Манарино, до момента в който топ поставеният остана безукорен в това отношение и засвидетелства класата си, като " върза геврек " на съперника.

Втората част започва също толкоз доминантно за сърбина, който побърза да впечатли и наоколо до мрежата, с което на процедура обезкуражи първенеца от Sofia Open, за който грешките се трансфораха в нещо предстоящо, като той инкасира следващия си пробив. Тогава международният номер 19 се опита да понижи изоставането си в статуквото и в гейм с маратонска дълготрайност от над 10 минути, като пропусна точка за рибрейк, което в допълнение го демотивира, с цел да станем очевидци на продължение на серията на Джокович, който загуби едвам две точки в идващите три подавания, " връзвайки втори геврек " на ветерана.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР