Новак Джокович отпразнува своя 37-ми рожден ден, като влезе в

...
Новак Джокович отпразнува своя 37-ми рожден ден, като влезе в
Коментари Харесай

На 37-ия си рожден ден Новак Джокович записа победа номер 1100 в професионалата си кариера

Новак Джокович отпразнува своя 37-ми рожден ден, като влезе в четвъртфиналите на шампионата в Женева след удобна победа в два сета против Яник Ханфман. Световният номер едно свърши елементарно задачата си против тенисист, който по-рано в шампионата победи Анди Мъри.

Джокович се наложи с 6:3, 6:3 на шампионата в Швейцария, откакто избави девет от 10-те точки за пробив и завоюва шест следващи гейма във втория сет. Тогава Джокович изоставаше с 0:3, само че подвигна оборотите и обърна мача. Успехът в шампионата от сериите АТР 250 е под номер 1100 в кариерата на любимеца във всички шампионати, в които взе участие. Победителят от срещата сред Денис Шаповалов и Талон Грикспур ще бъде идващ противник за сърбина, предава Българска телеграфна агенция.

Но спрямо проблемите с травми на Роджър Федерер и Рафаел Надал в края на кариерите им, Джокович на 37 не демонстрира никакви признаци на нещо сходно и очевидно чака с неспокойствие да стартира Ролан Гарос по-нататък този месец. Освен трупането на върхове, сърбинът може да се трансформира във втория състезател в Оупър-Ерата, който може да си обезпечи купа от Големия шлем откакто навърши 37 години след Кен Розуъл на Откритото състезание на Австралия през 1972-а година.

В различен дуел от втория кръг Каспер Рууд (Норвегия) се оправи със Себастиан Офнер (Австрия) с 4:6, 6:2, 6:2. Скандинавецът ще спори със Себастиан Баес (Аржентина) за място на полуфинала, като Баес – номер 5 в схемата, в профил Карбайес Байена (Испания) с 6:3, 6:0.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР