Новак Джокович не впечатли с играта си по време на

...
Новак Джокович не впечатли с играта си по време на
Коментари Харесай

Джокович не се счита за фаворит №1 на РГ: Опитът ми вече не е от толкова голямо значение

Новак Джокович не впечатли с играта си по време на клей сезона дотук и идва на Откритото състезание на Франция без извоювана купа на алено. Въпреки това сърбинът си остава един от главните любимци за трофея, като самият той изрази убеденост, че може да победи в Париж без значение от показаното досега. Същевременно обаче носителят на 22 трофеи от Големия шлем не уточни себе си за тенисиста с най-големи шансове за купа, а вместо това на конференцията си преди старта на шампионата съобщи, че Карлос Алкарас е огромният любимец в конкуренцията.

" Конкуренцията тази година е доста сериозна, като да вземем за пример Алкарас - той е първи в ранглистата и любимец номер едно за спечелването на шампионата. Спечели огромни трофеи на клей този сезон и имайки поради моята и неговата форма сега, считам, че той има малко повече шансове от мен. Не бива обаче да подценяваме обстоятелството, че шампионатите от Големия шлем са нещо напълно друго и опитът е на моя страна. Същевременно не знам това още какъв брой време ще има значение, в случай че би трябвало да се изправя против него. Предстои да разберем.

Алкарас и Руне са извънредно зрели за възрастта си. Загубих два мача против Руне, както и единствения дуел, който съм играл против Алкарас. И двамата мощно ме впечатлиха - с метода, по който играеха, по какъв начин се движеха по корта, по какъв начин успяваха да се оправят с напрежението. 

Стефанос Циципас и Даниил Медведев също започнаха да играят ужасно на клей. Холгер Руне, Каспър Рууд, Александър Зверев - всички те знаят по какъв начин да играят на огромните съревнования и постоянно мога да нанесат вреди без значение кой стои отсреща. Това ме навежда на мисълта, че шампионатът е много непредсказуем. Може би има няколко индивида, които са основни любимци, само че всеки може да бъде първенец. Надявам се, че това ще бъда аз ", сподели още международният №3.

That`s what we call putting pressure on your opponents
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР