Новак Джокович не остави никакви шансове на Хуберт Хуркач в

...
Новак Джокович не остави никакви шансове на Хуберт Хуркач в
Коментари Харесай

Джокович: Усещам, че съм на правилния път; отдавна не сме виждали играч като Алкарас



Новак Джокович не остави никакви шансове на Хуберт Хуркач в дуела им от четвъртфиналната фаза на Мастърса в Мадрид, надделявайки в поредни сетове, като по този метод си обезпечи присъединяване на полуфиналите, където ще се изправи против 19-годишния Карлос Алкарас. На конференцията си след дуела международният №1 отговори и на въпрос на нашия екип, отнасящ се за това кого избира да срещне всред Надал и Алкарас, като сърбинът съобщи, че за него това е без значение, защото се пробва да се концентрира върху своята игра. Ето и какво още сподели 20-кратният първенец от Шлема във връзка с играта си дотук, както и идния конфликт.

" Доволен съм от представянето си през днешния ден и чувствам, че съм на верния път към това да се завърна на мечтаното равнище. Мач като днешния ми дава сигурност, стимулира ме и доста се веселя, че съумях да покажа солидна игра. Реализирах по един пробив във всеки от двата сета, което беше решаващо. Хуберт е състезател от топ 10, извънредно сложен конкурент и изключително в сходни условия несъмнено е доста рисков. Когато играеш против сходен тенисист, би трябвало да си подготвен да дадеш всичко от себе си. Утре съм решен да направя още едно устойчиво показване. Днес сервирах по-добре спрямо първия ми мач, което е от особена значимост. Това, че не разреших нито един път сервис геймовете ми да бъдат застрашени и съумях да го задържа надалеч от брейкболи, ми обезпечи сигурност. Чувствах се спокоен и това и ми позволяваше да бъда по-агресивен на ретур.

Алкарас има голям брой специфични качества, реализира върхове и това е впечатляващо. Играе извънредно добре. В предишното сме имали страхотни първенци, само че през днешния ден е доста мъчно за младите да доближават сходни триумфи. Всички помним достижението на Майкъл Ченг, но в този момент не сходни неща са необичайност. Отдавна не сме виждали младеж да играе по този начин. Последните му 6 месеца бяха неповторими. Имах опцията да проведа с него взаимна подготовка и мога да кажа че с изключение на доста надарен, той е и доста готин като човек отвън корта ", описа Ноле.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР