Новак Джокович не беше пуснат в Австралия! Депортират Джокович обратно

...
Новак Джокович не беше пуснат в Австралия! Депортират Джокович обратно
Коментари Харесай

Джокович ли е най-големият престъпник в Австралия?

Новак Джокович не беше пуснат в Австралия! Депортират Джокович назад в Сърбия! Затвориха Джокович в хотел с емигранти в Австралия! Всички тези заглавия обиколиха международните медии в последните дни и в случай че не сте човек, който схваща от спорта може и да си помислите, че Новак Джокович е интернационален нарушител.

Ситуацията същина наподобява в действителност безумна. Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович желае да играе в първия шампионат от Големия шлем Аустрелиън оупън. Джокович с изключение на водач в ранглистата завоюва трофея в шампионата през предходната година и има да пази сериозен брой точки. Сърбинът обаче не е имунизиран и това е главният проблем, който му докара толкоз доста проблеми. В Австралия не се позволяват хора, които не са имунизирани.

Големият въпрос обаче идва от нещо, което много хора май не помниха. Джокович разгласи, че е получил здравно изключение преди да замине в Австралия. Това значи, че някой му е дал зелена светлина да лети до Мелбърн и сигурно самият тенисист не би тръгнал без да пита . В Мелбърн обаче Джокович беше сюрпризиран, че няма да получи виза, тъй като е неимунизиран и документите му за здравно изключение не били цялостни. Още по-любопитно обаче стана информация от петък, съгласно която австралийските управляващи стартират следствие на визите на всички тенисисти и треньорите им, които са влезнали в страната. Оказа се, че има най-малко четирима тенисисти с изключение на Джокович, който имат здравно изключение и сега са в Австралия и не са били спирани, а броя на треньорите е много по-голяма .

Това обърква напълно всичко, тъй като звучи много неуместно да има хора, които са влезнали в Австралия, а за международния номер 1 в мъжкия тенис да има огромен проблем.

Драмата най-вероятно ще приключи в понеделник, когато ще стане ясно дали Джокович ще бъде депортиран назад в Сърбия и ще му се забрани да взе участие на шампионата или въпреки всичко разсъдъкът ще надделее и Ноле ще има опция да пази купата си от предходната година.

Варианта пред австралийските управляващи беше следният - Джокович да бъде под карантина през целия си престой в Австралия и да върви единствено до кортовете за мачове и тренировки, както и да бъде тестват всеки ден.

В момента Джокович е арестуван в плен в хотел за бежанци в Австралия. Той не може да излиза от хотела и ще може да го напусне на следващия ден, когато се гледа делото, което ще реши какво ще се случи.

Реално в случай че Джокович не взе участие на Аустрелиън оупън той ще загуби 2000 точки от ранглистата и по този начин ще се отвори сериозна опция за Даниил Медведев да преследва първото място в ранглистата в случай че победи в Австралия и след това и на втория шампионат от Големия шлем Ролан Гарос. Така поради неуместни аргументи може да се стигне до смяна в международната класация, а това не е по никакъв начин добре, тъй като състезателен спор се взема решение на терена, а не в съда...
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР