Новак Джокович не бе излизал на корта в официален двубой

...
Новак Джокович не бе излизал на корта в официален двубой
Коментари Харесай

Истинско тенис показно: Джокович не остави шансове на Тиафо и върна преднината на Европа!

Новак Джокович не бе излизал на корта в формален дуел от финала на Уимбълдън насам, откакто пропусна шампионатите в Северна Америка, в това число и Откритото състезание на Съединени американски щати, заради отхвърли си да се имунизира. Днес той направи своето завръщане на корта с дуел против Франсис Тиафо, който доближи до полуфиналната фаза на US Open и несъмнено се намира в най-хубавия интервал в кариерата си. В днешния си мач обаче американецът не съумя да окаже никаква опозиция на напълно играещия сърбин, който единствено след час и 14 минути игра се поздрави с крайната победа - 6:1 6:3, донесла на тима на Европа нови две точки в общия резултат, който към този момент е 6:4 в интерес на европейците.

От самото начало на дуела 21-кратният първенец от Шлема демонстрираше извънредно високо равнище и надиграваше своя конкурент по всички индикатори. Той насочваше ударите си с изумителна точност и предизвикваше грешки от ракетата на американеца, който изглеждаше изцяло беззащитен против съвършено конструираните разигравания от страна на именития си противник. Балканецът бе непогрешим на личен сервис, като в хода на откриващия сет не загуби нито една точка на свое подаване, а това в композиция със солидното му показване и на ретур му оказа помощ да се поздрави с безапелационен триумф в частта след два пробива и пет следващи гейма в своята сметка.

Пълната доминация на досегашния номер едно се придвижи и във втория сет, където той не загуби нито парченце от фокуса си и продължи да не оставя шансове на съперника да разгърне капацитета си. Джокович варираше в подбора на ударите си, като грешките от неговата ракета изцяло отсъстваха и това му позволяваше да управлява разиграванията от всяка зона на корта. Той осъществя пробив още в първото подаване на Тиафо и въпреки след това младокът да увеличи равнището си, то сърбинът не прояви никаква благосклонност и в деветия гейм реализира нов брейк, с който подпечата крайния триумф за Европа. 

The pendulum swings back to Team Europe with a superb performance from Novak Djokovic, who halts Frances Tiafoe in straight sets.

Europe now leads 6-4.
— Laver Cup (@LaverCup)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР