Новак Джокович най-после реши да говори открито за изживяната сага

...
Новак Джокович най-после реши да говори открито за изживяната сага
Коментари Харесай

Джокович: Чувствах се обезсилен, а отношението на моите колеги ме нарани много

Новак Джокович най-сетне реши да приказва намерено за изживяната сага в Мелбърн, която остави извънредно неприятни мемоари у международния номер едно, който не беше позволен до присъединяване на Аустрелиън Оупън. Водачът в ранглистата остава единственият неимунизиран тенисист в топ 100 и това може да бъде сериозна спънка в неговата кариера, имайки поради налагането на наложително имунизиране в множеството значими надпревари, само че сърбинът остава неотстъпчив в позицията си и наподобява подготвен да жертва всичко, с цел да отстоява своите правила, а ето какво показа самият тенисист пред BBC за пребиваването си в имиграционния хотел, където беше настанен по време на престоя си в Австралия.

" Не беше по никакъв начин прелестно преживяване, само че не съм тук, с цел да се окайвам от изискванията в имиграционния хотел. Пристигнах там доста късно и се усещах изцяло обезсилен. Телефонът ми беше лишен, като нямах никаква опция да дремя през тези седем дни, защото минавах през разнообразни изявленията на всеки 30 минути и това продължаваше през цялата нощ. Визата ми на няколко пъти беше анулирана, след което още веднъж биваше възобновена. Все отново имах четири дни, в които бях свободен и можех да упражнявам, само че изобщо не можех да организирам нормалните си занятия, тъй като към " Род Лейвър Арена " непрекъснато летяха хеликоптери, а камерите бяха ситуирани на всеки ъгъл.

Най-много обаче ме нарани отношението на моите сътрудници. Имах опцията да усетя отрицателната сила на хората от тенис обществеността по отношение на мен, въпреки че знаех по какъв начин мнението им се базира на медийните репортажи, до момента в който самият аз не можех да кажа каквото и да било, защото изпитвах нужното почитание към правосъдния развой и самия шампионат " - приключи 20-кратният първенец от Шлема.

Novak Djokovic describes how his time in a detention centre in Australia left him feeling " powerless " - and how the reaction from his tennis colleagues " really hurt " him
— BBC News (World) (@BBCWorld)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР