Новак Джокович може да е на доста напреднала тенис възраст

...
Новак Джокович може да е на доста напреднала тенис възраст
Коментари Харесай

Джокович: Ще продължа да сритвам задниците на младите, колкото се може по-дълго време

Новак Джокович може да е на много напреднала тенис възраст от 35 години, само че това по никакъв метод не се отразява на сърбина, който се грижи по съвършен метод за своето тяло и продължава да е кандидат за купата на всеки един огромен шампионат, доказателство за което е тазгодишният му успех на Уимбълдън.

Въпреки всичко, то изрично новата генерация в спорта прави все по-големи крачки към това да измести старите звезди в ATP Тура, а отказването на Роджър Федерер беше поредна индикация, че членовете на тогавашната Голяма тройка се намират във финала на своето странствуване в професионалния тенис.

За момента обаче Джокович не мисли да окачва ракетата на стената и изрази очаквания, че ще може още известно време да побеждава по-младите си сътрудници, а ето какво тъкмо сподели по техен адрес на последната си конференция:

" Бих желал преди всичко да кажа, че владея страхотна връзка с всеки един от тях. Изпитвам голямо почитание към всеки един тенисист и изключително към тези играчи, които са съумели да доближат до най-високото равнище в спорта, тъй като разбирам какъв брой доста се изисква да направиш, с цел да постигнеш това. Трябва да си извънредно предан и да работиш доста крепко, в случай че искаш да си на върха, и адмирирам младите момчета, които имат волята да го сторят.

Чудесно е, че имаме играчи като Алкарас, който към този момент е номер едно в света и завоюва купа от Големия шлем, а не трябва да забравяме Руне и Синер, чийто прогрес също е доста сериозен. Имаме и малко по-големите момчета от ранга на Медведев, Циципас и Зверев, които през последните години се утвърдиха в топ 5 на света и завоюваха едни от допустимо най-големите титли. Смяната на поколенията е нещо неизбежно.

В последните 15 години играта беше доминирана от Надал, Федерер, Мъри, Вавринка, Дел Потро и мен самия, само че беше ясно, че някой различен ще ни размени в даден миг. Много хора се тормозят дали тенисът е в положителни ръце и ще има ли кого да следят, когато завърши нашата епоха, единствено че ситуацията е било същото при отдръпването на величия като Борг, Макенроу, Сампрас и Агаси, след което постоянно са се намирали нови почтени техни наследници.

Колкото и мъчно да наподобява, то имам вяра, че постоянно има опция нашите върхове в миналото да бъдат счупени. Алкарас несъмнено дава тип на състезател, чиито планове са да господства в продължение на дълги години. Определено мисля, че е хубаво да имаме толкоз нови лица в тениса, но аз не имам намерение да се предам и считам да не преставам да им сритвам задниците за колкото се може по-дълъг интервал от време. "

 Източник: Eurosport 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР