Новак Джокович имаше сериозно предизвикателство от психологическо естество, имайки предвид,

...
Новак Джокович имаше сериозно предизвикателство от психологическо естество, имайки предвид,
Коментари Харесай

Джокович срещна отпор от възпитаника на Вайда, но показа класата си и продължава напред!

Новак Джокович имаше съществено предизвикателство от психическо естество, имайки поради, че трябваше да се изправи против новия ученик на Мариан Вайда, който е един от хората с най-големи заслуги за построяването на сърбина като първенеца, който познаваме през днешния ден. След повече от 15 години взаимна работа двамата взеха решение да сложат завършек на професионалните си взаимоотношения, като не измина доста време, преди словашкият експерт да сложи началото на ново съдействие със своя съотечественик Алекс Молчан.

През днешния ден международният №1 и представителят на Словакия се изправиха един против различен в конфликт от втория кръг на Ролан Гарос, само че двукратният първенец в Париж бе безусловно праволинеен против по-младия си съперник, надигравайки го с безапелационното 6:2 6:3 7:6(4). По този метод лидерът в ранглистата си подсигурява място в третия стадий на конкуренцията, където го чака среща с Аляж Бедене.

От началните минути на дуела топ поставеният постановяваше своя жанр на игра, разпределяйки ударите си по цялата ширина на корта. Той постигаше забележителни ъгли, като с помощта на това успяваше да изтласка противника си отвън корта и да поеме самодейността в разиграването, след което да провокира неправилност от отсрещната страна. Така се стигна до два пробива в сметката на най-хубавия тенисист в света, който, бидейки безусловно хладнокръвен от сервис линията, не остави шансове на Молчан даже да намерения за поврат и сграбчи откриващия сет след по-малко от 30 минути игра.

Статуквото на корта не се промени и във втората част, където Джокович още повече стартира да изостря ударите си, до момента в който пропуските от ракетата на словака не престанаха да се множат. Сърбинът варираше чудесно, променяйки непрестанно темпото на игра, с цел да доближи до опция за пробив в шестия гейм, която бе материализирана след следващата безупречна негова акция от главната линия. Веднъж поел надзор върху резултата, Новак не направи неправилна стъпка и се приближи на сет от крайния триумф.

Третата част предложи надалеч повече конспирация, защото Молчан доста стабилизира представянето си и все по-често можехме да го забележим в нападателна позиция. Макар още веднъж да позволи ранен брейк, по-нискоранкираният тенисист незабавно се възползва от последвалия кратковременен спад в равнището на първия в света, с цел да реализира мигновен рибрейк. Оттам насетне словакът успяваше да остане изцяло равносилен на именития си конкурент и с помощта на вариативната си игра поддържаше паритета в резултата, което провокира изиграването на тайбрек. В него обаче класата на Джокович взе връх и след няколко съвършено конструирани офанзиви миналогодишният първенец се откъсна напред с минипробив и 5:2 точки, което му бе изцяло задоволително, с цел да докара нещата до сполучлив за себе си свършек.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР