Новак Джокович и Станислас Вавринка продължават към фазата на осминафиналите

...
Новак Джокович и Станислас Вавринка продължават към фазата на осминафиналите
Коментари Харесай

Джокович и Вавринка подготвиха шоуто помежду си

Новак Джокович и Станислас Вавринка не престават към етапа на осминафиналите на тазгодишния Ю Ес Оупън след чисти победи в 3 сета в срещите си от третия кръг на шампионата.

Номер 1 в света Джокович надделя с лекост представителя на домакините Денис Кудла след 6:3, 6:4, 6:2 за малко над 2 часа игра.

В първия сет Джокович реализира пробив при 2:1 в негова изгода и по този начин и не погледна обратно. Независимо, че Кудла имаше 2 точки за връщане на пробива към края на частта, сръбската легенда прояви самообладание и затвори сета при 6:3.

Втората част вървеше равностойно до 2:2, когато Джокович още веднъж проби подаването на Кудла. До края на частта резултатът вървеше гейм за гейм, само че катаклизми за лидера в международната класация нямаше и той затвори сета при 6:4.

Третият сет загуби своята конспирация още в самото начало. Джокович стартира с пробив още в първия гейм, след което реализира и втори подобен при 4:2 и в последна сметка взе частта с 6:2, затваряйки по този метод и мача.

Швейцарецът Вавринка, от своя страна, трябваше да се потруди повече за успеха си против италианеца Пауло Лоренци, макар триумфа с 3:0 сета.

Вавринка взе първия сет без особени проблеми, след 6:4 в частта, само че в идващите два сета се стигна до два тайбрейка, откакто и двамата тенисисти си размениха пробиви. Все отново швейцарският представител се оказа с по-силни нерви и завоюва и двата решителни гейма, надлежно на 9 и на 4 точки.

Така Вавринка и Джокович ще премерят сили в дуел между тях на осминафиналите на "Флъшинг Медоус ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР