Новак Джокович и Рафаел Надал ще се изправят един срещу

...
Новак Джокович и Рафаел Надал ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Джокович и Надал един срещу друг в четвъртфиналите на Ролан Грос“

Новак Джокович и Рафаел Надал ще се изправят един против различен в четвъртфиналите на тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция по тенис. Сблъсъкът номер 59 от великото съревнование сред двамата тенисисти е на 31 май, като е част от вечерната сесия на Корт „ Филип Шатрие “ и ще стартира в 21:45 часа българско време, съобщи БГНЕС.

Световният номер 1 от Сърбия Джокович доближи безапелационно до последните осем във френската столица и продължава решително към отбрана на короната от предходната година, когато обърна Стефанос Циципас в пет сета. Джокера няма изгубен сет досега в шампионата, като реализира чисти победи поредно над японеца Йошихито Нишиока, словака Алекс Молчан, словенеца Аляж Бедене и поставения под номер 15 в главната скица Диего Шварцман от Аржентина.

От своя страна, 13-кратният първенец в Париж Надал записа три следващи трисетови триумфа над австралиеца Джордан Томпсън, участващия с „ уайлд кард “ представител на домакините Корентен Муте и 26-ия в схемата Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия. Най-тежкото тестване за Матадора пристигна в осминафиналите, където той се нуждаеше от пет сета, с цел да пречупи съпротивата на деветия подложен Феликс Оже-Алиасим от Канада, в чийто щаб е чичото и дълготраен треньор на Рафа Тони Надал.

Джокович води с 30-28 в директните мачове с огромния си противник, като последният им конфликт бе точно на „ Ролан Гарос “ предходната година, когато сърбинът победи на полуфиналите в четири тежки сета. Двамата имат цели девет мача на шампионата от Шлема, като Надал води със 7-2, в това число три триумфа във финални срещи през 2012, 2014 и 2020 години. Освен предходната година, Ноле стопира Надал на четвъртфиналите в Париж през 2015, когато губи финала от Стан Вавринка. Единственият път на „ Ролан Гарос “, когато испанецът губи преди четвъртфиналната фаза, е през 2009, когато отстъпва изненадващо на шведа Робин Сьодерлинг. Във финали, Джокович води на Надал с 15-13, само че Матадорът има преимущество в мачовете им на Голям шлем, където статистиката сочи 10-7 в интерес на „ Краля на клея “.

​Желанието на Надал двамата да играят денем не се сбъдна, като уредниците поместиха чакания с голям интерес мач от четвръртфиналите във вечерния сеанс, което дава някакво преимущество на Джокович, защото топките не отскачат толкоз високо при по-хладни условия за игра. Испанският му конкурент избира точно по-горещите температури, където топ спинът му е на процедура смъртоносно оръжие. Победителят от епизод номер 59 от великото съревнование сред Ноле и Рафа ще играе на полуфиналите против един всред третия в света Александър Зверев и 19-годишния суперталант Карлос Алкарас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР