Новак Джокович и Горан Иванишевич са преустановили своето сътрудничество. Шокиращата

...
Новак Джокович и Горан Иванишевич са преустановили своето сътрудничество. Шокиращата
Коментари Харесай

Гръм в рая: Джокович и Иванишевич се разделиха след близо 6-годишно съвместно сътрудничество

Новак Джокович и Горан Иванишевич са прекратили своето съдействие. Шокиращата вест идва от обява на самия Джокович в обществените медии и несъмнено новината е повече от изненадваща, имайки поради големите триумфи на дуото, което постоянно е демонстрирало близки другарски връзки и изглеждаше като че ли е безусловно несъмнено, че тогавашният първенец на Уимбълдън ще бъде в щаба на сърбина до края на неговата кариера.

Самият Иванишевич нееднократно е споменавал с закачлив звук, че е същинско изтезание да се работи с 24-кратния " мейджър " притежател, изключително когато се случи някоя от редките му загуби, след които хърватинът е разказвал, че се усеща все едно е окован и малтретиран от " Джокера " в продължение на дни. Всичко това обаче постоянно е било подносено с присъщото възприятие за комизъм на някогашния тенисист и кавгите са били само на корта, за което споделя самият лидер в ранглистата на ATP.

" Спомням си ясно момента, когато поканих Горан да бъде мой треньор през 2018-та година. Тогава аз и Мариан Вайда търсехме някакъв тип иновация, посредством която да реализираме магия за моя сервис и нашето дуо. Истината е, че времето ни дружно надалеч не донесе просто един усъвършенстван сервис, а доста развлечение, смях, завършеци на годината под номер едно, счупени върхове и 12 трофеи от Големия шлем. Споменах ли и за драмата? Феновете ми ще знаят.

Горан и аз взехме решение да прекраратим взаимната си работа преди няколко дни. Разбирателството ни на корта имаше своите възходи и падения, само че другарството ни постоянно беше крепко като канара. Всъщност се гордея да споделя (не съм сигурен, че той би споделил същото), че редом с печеленето на шампионати дружно, то имахме странична борба на играта " Не се сърди дребосъче ", която продължава от доста години насам и този шампионат в никакъв случай няма да спре.

Сефиньо, благодаря ти за всичко, приятелю! Обичам те - приключва трогателното обръщение на международния номер едно към неговия към този момент някогашен ментор ".

Тепърва на нас пък ни следва да разберем кой ще размени Иванишевич в щаба на сърбина и дали слабото начало на сезона и загубата от квалификанта Лука Нарди в Индиън Уелс са довели до отрицателна ескалация в връзките сред треньор и играч. Припомняме ви, че по проект Ноле би трябвало да се завърне на корта за Мастърса в Монте Карло, който започва на 6 април.
   Вижте тази обява в Instagram.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР