Новак Джокович и Даниил Медведев ще спорят за титлата на

...
Новак Джокович и Даниил Медведев ще спорят за титлата на
Коментари Харесай

Новак Джокович и Даниил Медведев ще спорят за трофея от US Open 2023

Новак Джокович и Даниил Медведев ще спорят за купата на US Open 2023 в повторения на финала от преди две години, откакто отстраниха в полуфиналите надлежно Бен Шелтън и настоящия първенец в шампионата Карлос Алкарас.

В първия дуел за деня Джокович се оправи с локалния любим Шелтън в три сета - 6:2, 6:3, 7:6(4) за 2 часа и 42 минути игра на корта.

След отлични първи два сета в третия сърбинът сподели известни съмнения и макар че бе повел с пробив позволи той да бъде върнат, а след това и американският му противник имаше и сетбол при 5:4 в своя изгода. Ноле обаче отрази този късмет пред младия американец, само че по-късно на собствен ред пропусна опцията да затвори мача в дванадесетия гейм. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който рекордьорът по трофеи от Големия шлем взе своето и след 7-4 точки в своя изгода заслужи правото да играе на своя общо десети край в Ню Йорк, в който той ще се опита да завоюва четвъртата си купа.



Последното затруднение пред Джокович, който от идната седмица още веднъж ще оглави международната класация, пък се споделя Даниил Медведев. Руснакът детронира първенеца от миналогодишния US Open Карлос Алкарас след триумф в четири сета - 7:6(3), 6:1, 3:6, 6:3 за 3 часа и 22 минути на корта.

Ключов за развоя на срещата се оказа първият сет, който Медведев измъкна в тайбрек, а по-късно носителят на трофея от 2021-а година взе небрежно и втората част, отпускайки единствено гейм на своя противник. Алкарас понижи пасива си след триумф в третия сет с 6:3, само че в идващия един единствен пробив на Даниил му бе задоволителен, с цел да завоюва с 6:3. В последния гейм от мача пък драмата беше цялостна, откакто руснакът отрази три брейкбола пред своя противник и съумя да затвори срещата при едвам четвъртата си опция.

A 2021 rematch awaits
— US Open Tennis (@usopen)

По този метод, две години по-късно, още веднъж един против различен на финала на US Open ще играят Новак Джокович и Даниил Медведев. През 2021-а крайният успех беше за руснака, а оня му триумф в действителност не разреши на Джокера да оформи своя Голям шлем във въпросната година.

Въпреки този мач обаче сърбинът има преимущество в директните дуели с Медведев, където Ноле води с 9-5. На равнище Голям шлем резултатът е 2-1 в интерес на Джокович.

Финалът на US Open 2023 при мъжете е тази неделя (10 септември) от 23:00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР