Новак Джокович е задържан на летището в Мелбърн заради проблеми

...
Новак Джокович е задържан на летището в Мелбърн заради проблеми
Коментари Харесай

Джокович е задържан на летището в Мелбърн

Новак Джокович е арестуван на летището в Мелбърн поради проблеми с визата си. Световният номер едно кацна на австралийска земя, с цел да взе участие на първия за годината шампионат от Големия шлем.

След като през вчерашния ден самичък разгласи, че ще взе участие на " Аустрелиън опън " със особено здравно позволение, през днешния ден при идването на летището в Мелбърн стана ясно, че документите за виза на Новак Джокович не са попълнени вярно.

Тенисистът е арестуван от граничните управляващи, които са поискали от държавното управление на щата Виктория да подсигурява за него. Местните управляващи обаче са отказали да се намесят поради публичното отрицание по отношение на метода, по който сърбинът дойде в Австралия.

По-рано денем даже министър ръководителят на страната Скот Морисън съобщи, че Джокович би трябвало да потвърди здравна причина да не бъде имунизиран против COVID-19 в противоположен случай ще бъде: " Качен на първия аероплан назад за дома ".

Реакцията от страна на други тенисисти беше разнопосочна.

Някои намекнаха, че има особено отношение към Джокович, други, като да вземем за пример Григор Димитров, който приказва за локалното издание The Age, обявиха, че нямат нищо срещу да играят против неимунизирани състезатели, в случай че за това има основателна причина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР