Новак Джокович е поредното голямо име от света на тениса,

...
Новак Джокович е поредното голямо име от света на тениса,
Коментари Харесай

Джокович към Федерер: Кариерата ти е еталон за съвършенство


Новак Джокович е следващото огромно име от света на тениса, което насочи обръщение към Роджър Федерер. Вчера Маестрото разгласи, че ще постави завършек на кариерата си след Laver Cup (23-25 септември). След като Рафаел Надал поздрави швейцареца за славната му кариера, в този момент и другият представител на „ Голямата тройка “ се изрече ласкаво за рекордьора по трофеи от Уимбълдън.

„ Роджър, мъчно е да осмисля този ден и да опиша с думи всичко, което сме споделили в този спорт. В мозъка ми изникват мемоари от над десетилетие невероятни моменти и борби. Твоята кариера е пример за това какво значи да постигнеш съвършенство и да водиш останалите с грациозност и улегналост. За мен е същинска чест да те познавам както на корта, по този начин и отвън него и се надявам това да продължи още доста години “ – написа първенецът на Уимбълдън в обществените мрежи.

„ Сигурен съм, че тази нова глава от живота ти ще предложи невероятни неща на теб, Мирка, децата и околните ти, а почитателите ти ще имат още какво да чакат с неспокойствие. Нашето семейство желае на вашето доста наслада, здраве и триумфи в бъдеще. Очаквам с неспокойствие да те видя в Лондон и да отпразнуваме триумфите ти “ – добави Джокера.

Съперничеството сред Джокович и Федерер ще остане в историята като едно от най-легендарните освен в тениса, само че и в спорта като цяло. Двамата са се изправяли един против различен 50 пъти, като салдото е 27-23 в интерес на сърбина. Пет от тези мачове са били финали на Големия шлем, като последният от тях бе през 2019, когато Джокович победи на Уимбълдън след епична петсетова борба.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР