Новак Джокович е почти на 100% възстановен“ и ще пътува

...
Новак Джокович е почти на 100% възстановен“ и ще пътува
Коментари Харесай

Джокович – възстановен и готов за игра, но без яснота за САЩ


Новак Джокович е „ съвсем на 100% възобновен “ и ще пътува за Дубай, където през идната седмица би трябвало да вземе присъединяване в АТР 500 шампионата. Той обаче към момента не е наясно дали ще получи позволение да се включи в Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, за които се надява на изключение от управляващите заради обстоятелството, че е неимунизиран против Covid.

„ Нещата вървят доста добре, приближавам се до най-хубавото си равнище. Все още не знам дали ще отида в Съединени американски щати. Процесът към този момент стартира, само че е отвън моя надзор. Бих желал да играя и се веселя, че има предпочитание и от уредниците на шампионатите в Индиън Уелс и Маями. Надявам се хората, които взимат решенията, да ми дадат разрешение. Имам огромно предпочитание “, разяснява Джокович на проведената конференция пред сръбските медии в Белград.

Той въпреки всичко не отдаде толкоз огромно значение на въздействието, което едно безучастие в Съединени американски щати би имало върху сезона му по-късно. „ Последните резултати от Австралия демонстрират, че това не е нещо, което въздейства доста на тениса ми. Има доста време до US Open. Надявам се да бъда там. “

През тази седмица Джокович изравни върха на Щефи Граф за най-вече седмици на върха в международната класация – още един индикатор, който го приближава до това да бъде „ най-великият тенисист за всички времена “.

„ Много пъти съм казвал, че се стремя да съм най-великият. Много хора смятат това за демонстрация на надменност, само че аз не мисля по този начин. Просто съм откровен. „ Невероятно е, че изравних върха и това, че ще имам опция да го подобря. Като дете мечтаех да печеля Уимбълдън и да бъда №1. След като направих това, към този момент ми трябваха нови фантазии. Трябва постоянно да се стремиш към нещо, с цел да се развиваш и усъвършенстваш. Успехите ми не са единствено мои. Дължа доста на екипа и фамилията ми, които ме поддържат към този момент толкоз доста години “.

Джокович отговори и на въпроса, дали сега главният му съперник се назовава Карлос Алкарас. „ Алкарас играе отлично, макар че бе отвън игра няколко месеца. Това демонстрира зрялост, която е нетипична за състезател, който няма толкоз огромен опит. Карлос има превъзходен екип към себе си. Той е доста добре момче, доста е известен измежду почитателите и заслужава всичко, което реализира. Въпреки това обаче Надал към момента е най-големият ми съперник. Съперничеството ни е най-голямото в историята на мъжкия тенис. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР