Новак Джокович бе лишен от възможност да преследва 21-ви трофей

...
Новак Джокович бе лишен от възможност да преследва 21-ви трофей
Коментари Харесай

Турнирният директор на РГ потвърди: Джокович ще може да защитава титлата си

Новак Джокович бе лишен от опция да преследва 21-ви трофей от Големия шлем на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Отсъствието на ваксина срещу COVID-19 беше повода сърбинът да не бъде позволен до присъединяване на нито един шампионат в Австралия, а обстановката се повтаря и през този месец на двата Мастърса в Съединени американски щати, на които международният номер две не се включи заради същите условия.

В началото на тази работна седмица френското държавно управление разреши влизане в страната и на неимунизирани гости, което значи, че Ноле ще може да дойде във Франция неимунизиран и да вземе присъединяване в идния Ролан Гарос сред 22 май и 5 юни.

В публично събитие новият турнирен шеф на Откритото състезание на Франция - Амели Моресмо, разяснява идното издание на френския " мейджър ", като също по този начин и засегна тематиката с присъединяване на миналгодишния първенец Новак Джокович в него. Ето какво тъкмо показа Моресмо в изказватето си:

: Novak Djokovic is free to play at the French Open, despite being unvaccinated against COVID-19.

France this week scrapped rules against unvaccinated people entering restaurants, sports arenas and other venues.
— 10 News First (@10NewsFirst)
" Ентусиазирани сме, тъй като като че ли пандемичната конюнктура към този момент е зад тила ни и няма да окаже никакво отрицателно въздействие върху тазгодишното издание на надпреварата. Готови сме да съблюдаваме всички наложени правила, въпреки че ни се желае да проведем Ролан Гарос без никакви ограничавания както към играчите, по този начин и към почитателите. Имаме едно мислено, тъй като обстановката може радикално да се промени и тогава бихме били разочаровани, само че прогнозите сега предвещават конкуренцията да протече, както в положителните остарели времена в Тура.

Няма по какъв начин да бъдем уверени каква ще бъде обстановката по време на Ролан Гарос след два месеца, само че чакаме на играчите да им бъде разрешено да се включат в шампионата и без съществуването на ваксина срещу COVID-19. Към момента няма причина Новак Джокович да не бъде позволен до присъединяване, само че ограниченията могат да се трансформират, по тази причина нямаме изясненост какво тъкмо следва да се случи. " - приключи тя.

Източник: Tennis Head

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР