Нова Зеландия смята, че е време тийнейджърите да кажат Благодаря,

...
Нова Зеландия смята, че е време тийнейджърите да кажат Благодаря,
Коментари Харесай

Нова Зеландия отделя 4 млн. долара за младежи, преживяващи раздяла

Нова Зеландия счита, че е време младежите да кажат " Благодаря, идващият " на някогашните си и харчи милиони, с цел да го направи. Кампанията " Love Better ", която започва в сряда, ще получи 4 млн. $ (6,4 млн. новозеландски долара) за три години от Министерството на общественото развиване, с цел да помогне на младежите да се възстановят след разлъка и да сведат до най-малко вредите в връзките си, заяви RNZ, филиал на CNN.

Кампанията се управлява от младежите в Нова Зеландия и от това, което съгласно държавното управление те са определили като един от основните си проблеми.

" Над 1200 младежи ни споделиха, че се нуждаят от поддръжка, с цел да се оправят с ранните прекарвания на любовта и болката, а раздялата беше избрана като постоянно срещано предизвикателство ", съобщи в изказване заместник-министърът на общественото развиване и заетостта Приянка Радхакришнан.

" Раздялата е гадна ", се споделя в рекламния видеоклип на акцията. Видеото включва клипове на младежи, които приказват за нуждата да блокират някогашните си и да продължат напред от предишните си връзки, като един от тях споделя: " Това става неуместно. Това излиза отвън надзор. Имам потребност да дремя през нощта. Трябва да я преодолея. "

Част от акцията, която употребява слогана " own the feels " (притежавай чувствата), включва специфична телефонна, текстова или електронна линия за помощ за младежи, които претърпяват разлъка, ръководена от Youthline - организация, която се занимава с поддръжка на хора на възраст от 12 до 24 години. Youthline получава част от сумата от 4 млн. щатски $, с цел да поддържа това разширение на съществуващата линия за помощ.

" Това е достоверен метод да вдъхновим другите да изградят личната си мощ, самоуважение и резистентност ", сподели Радхакришнан в изказването, като означи, че методът на акцията Love Better, употребяващ обществените медии и основаването на общественост за справяне с последствията от раздялата, не е пробван преди.

" Знаем, че раздялата, осъществена по неприятен метод, може да има доста отрицателни последствия - както в персонален проект, по този начин и на равнище общественост ", съобщи основният изпълнителен шеф на Youthline Шае Роналд, като добави, че проблемите във взаимоотношенията са една от главните аргументи, заради които младежите нормално се свързват с линията за помощ, заяви RNZ.

По данни на Министерството на общественото развиване изследване, извършено измежду 1200 млади новозеландци, е открило, че 68 % от тях са претърпели нещо неприятно " оттатък " естествената " болежка от раздялата ".

Радхакришнан съобщи, че задачата на акцията е да поддържа младежите в " тези формиращи прекарвания " с вярата да повлияе позитивно на метода, по който те подхождат към бъдещите си връзки.

Кампанията " Обичай по-добре " е част от по-широката национална тактика на държавното управление за унищожаване на насилието в фамилията и половото принуждение.

" Нова Зеландия има срамни статистики за фамилно и полово принуждение и се нуждаем от реформаторски подходи, с цел да прекъснем цикъла ", добави Радхакришнан.

По данни на Министерството на правораздаването всяка година новозеландската полиция проверява над 100 000 случая на фамилно принуждение.

През 2020 година полицията е получила 9 723 сигнала за полово принуждение, като съгласно Министерството на правораздаването към половината от хората, които са съобщили за закононарушение, обвързвано със полово принуждение в Нова Зеландия, са били на възраст под 18 години по време на случая.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР