Нова Зеландия съобщи днес, че щетите от циклона Габриел, взел

...
Нова Зеландия съобщи днес, че щетите от циклона Габриел, взел
Коментари Харесай

Щетите от циклона Габриел в Нова Зеландия може да надхвърлят 8 млрд. долара

Нова Зеландия заяви през днешния ден, че вредите от циклона Габриел, взел минимум 11 жертви, може да надвишават 13,5 милиарда новозеландски $ (8,42 милиарда американски долара), съобщи Ройтерс. Властите оповестиха отпущането на незабавно финансиране, с цел да се оказват помощ напъните за възобновяване. 

Циклонът връхлетя на 12 февруари най-северните елементи на Северния остров и се насочи към източното крайбрежие, като аргументи доста провали. Премиерът на страната Крис Хипкинс разгласи циклона за най-голямото естествено злополучие от началото на този век. 

" Инвестициите, нужни за свързването на нашите общности и за гарантиране на бъдещето на инфраструктурата в страната ни, ще са обилни и това ще изисква вземането на сложни решения ", сподели Хипкинс по време на конференция. На нея той разгласи отпущането на помощ от 300 милиона новозеландски $ (над 187 милиона американски долара) за превъзмогване на следствията от бедствието, като 250 млн. от тях са планувани за възобновяване на разрушени пътища, а още 50 млн. са за бизнеса и за значими производства.

Очаква се държавното управление да разгласи отпущането на в допълнение финансиране за възобновяване, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР