Нова Зеландия регистрира четири нови случая на коронавирус, обяви премиерът

...
Нова Зеландия регистрира четири нови случая на коронавирус, обяви премиерът
Коментари Харесай

Нова Зеландия с първи случаи на вируса от повече от 100 дни

Нова Зеландия записва четири нови случая на ковид, разгласи министър председателят на страната Джасинда Ардърн. Това са първите случаи от повече от 100 дни.
Има четири доказани случая на ковид в едно семейство в най-големия град в Нова Зеландия - Окланд. Семейството не е пътувало в чужбина и източникът на инфекцията е незнаен.
Това е от огромно значение, тъй като страната не е записала случаи повече от три месеца и обстановката като цяло се възстановява, като единствено се постанова прецизен граничен надзор.
Всички 22 случая преди този момент бяха измежду хора, които са били сложени под карантина след завръщането си от чужбина.
Последният случай в Нова Зеландия е регистриран в понеделник. Това е жител на страната, който е на към 50 години, живеещ в южната част на Окланд. Заразеният не е пътувал в чужбина.
Други трима в семейство от шестима са с позитивна проба за ковид, останалите са с негативна проба.
Ардърн разяснява, че има доста въпроси без отговор към четирите нови случая, откакто в продължение на 102 дни нямаше никакви нови случаи. Тя разгласи, че от 12.00 часа в сряда в Окланд ще бъдат наложени ограничавания за три дни. По думите й най-важното е да се открие източникът на това огнище.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР