Нова Зеландия става първата нация домакин, изхвърлена от груповата фаза на Световната купа за жени

...
Нова Зеландия постигна нежелан рекорд, като стана първата нация домакин,
Коментари Харесай

Нова Зеландия постигна нежелан рекорд, като стана първата нация домакин, изхвърлена от груповите фази на Световното първенство за жени, след равенството 0-0 срещу Швейцария в неделя.

След като Норвегия победи Филипините с 6-0 в другия мач от група А, Football Ferns трябваше да победят своите швейцарски опоненти, за да си осигурят място в последните 16, но не успяха да намерят пробив.

Пред развълнувана публика на стадион Дънидин, Нова Зеландия се бореше да се справи с хитър мач и не успя да създаде много положения за вратата.

Резултатите в неделя означават, че Швейцария преминава като победител в групата, а Норвегия напредва като второ място пред Нова Зеландия по голова разлика.

Турнирът започна толкова добре за домакина, когато шокира Норвегия с 1-0 в първия мач, осигурявайки първата си победа в Световната купа.

Но цялото вълнение, генерирано от тази знаменита победа, бавно изчезна в оставащите мачове от групата.

Футболните папрати бяха изненадани с 1-0 от Филипините в следващия си мач и след това се бореха да утвърдят авторитета си над Швейцария, когато натискът беше голям.

Играчите на Нова Зеландия аплодират фенове, след като отпаднаха от Световното първенство за жени. Играчите на Нова Зеландия аплодират фенове, след като отпаднаха от Световното първенство за жени. Ларс Барон/Гети изображения

Нова Зеландия успя да отправи само два удара в целта по време на мача в неделя, въпреки че хвърли всичко на опонентите си в заключителните етапи.

В търсене на победителя вратарят на Нова Зеландия Виктория Есон се присъедини към атаката всеки път, когато нейният отбор имаше корнер или свободен удар в последните минути – тя дори успя да насочи главата си към центриране, но не можа да я насочи към вратата.

След поражението играчите на Нова Зеландия се скупчиха на терена, а капитанът Али Райли изнесе реч пред разплаканите си съотборници.

Норвегия празнува

Мизерията на Нова Зеландия означаваше ликуване за норвежкия отбор, който се възстанови от поражението в първия си мач, за да се класира за елиминациите.

Победата с 6-0 срещу Филипините беше добре дошло завръщане към формата, което най-накрая показа потенциала на отбора да влезе дълбоко в турнира.

Норвежката Софи Роман Хауг отбеляза втория хеттрик на турнира, като Каролин Греъм Хансен, Гуро Рейтен и автогол на Алиша Баркър завършиха поражението.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР