Нова Зеландия отлага парламентарните си избори с месец заради разпространението

...
Нова Зеландия отлага парламентарните си избори с месец заради разпространението
Коментари Харесай

Нова Зеландия отлага изборите заради COVID-19 |

Нова Зеландия отсрочва парламентарните си избори с месец поради разпространяването на ковид, разгласи министър-председателят Джасинда Ардърн, съобщи Би Би Си.

Изборите трябваше да се проведат на 19 септември, само че ще бъдат изместени на 17 октомври. 

Според новозеландския министър председател " преместването на датата за изборите е значимо решение ". 

" В последна сметка, интервалът до 17 октомври, към 9 седмици, дава на партиите задоволително време, с цел да създадат своите проекти, поради събитията, при които ще организираме акциите си ", съобщи Джасинда Ардърн. 

По-рано изборната комисия сподели, че гласуването може да се организира безвредно. 

Ардърн добави, че предлага Народното събрание да се събере още на следващия ден и изрази " цялостна убеденост ", че гласуването ще бъде почтено и безвредно. 

По-рано тя сподели, че за отлагането е потърсила и мнението на водачите на всички партии, показани в Народното събрание. 

Вчера Нова Зеландия регистрира 13 случая на болест с ковид, с което броят на дейните случаи стана 69. Миналата седмица под двуседмична карантина беше подложен най-големият град в страната Окланд, тогава и опозицията изиска отлагането на изборите. 

Според социологическите изследвания Лейбъристката партия на Нова Зеландия на Ардърн е любимец за продобиване на изборите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР