Нова заплата за кмета на Кюстендил. Общинският съвет в областния

...
Нова заплата за кмета на Кюстендил. Общинският съвет в областния
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил със заплата от 7500 лева, била „справедлива“ и за „самочувствие“

Нова заплата за кмета на Кюстендил. Общинският съвет в регионалния град реши съвсем единомислещо новият първи в общината да получава 7500 лв. на месец. Решението пристигна откакто преди дни Общинският съвет даде заден за заплащане от над 8400 лв. за кмета от „ Партията на зелените “.

Самият Огнян Атанасов дефинира новата си заплата като обективна. „ Аз считам, че един градоначалник би трябвало да получава съответно заплащане, с цел да може да има своето самочувствие. Имаме неприятните образци за кметове със зависимости, считам, че един кмет не би трябвало да е подвластен. И се надявам Кюстендил да даде положителния образец на останалите общини в страната и кметовете да не се тормозят от популистки офанзиви, каквито имаше ориентирани против мен от хора от разнообразни политически сили ”, разяснява градоначалникът пред Нова телевизия.

И макар че междинната работна заплата в Кюстендил е много по-ниска от кметската, хората поддържат решението на общинските съветници.

Иначе надалеч повече пари месечно ще получава кметът на Стамболийски. Градоначалникът, който дава отговор за малко над 11 000 поданици, ще взема 5500 лв.. В същото време пловдивският кмет ще се задоволи с по-скромната заплата от 3300 лв..

Разликите във възнагражденията обаче не завършва дотук. Така да вземем за пример кметовете на Свиленград, Мадан и Крушари взимат повече от градоначалниците на четирите най-големи града у нас - София, Пловдив, Варна и Бургас.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР