Нова версия за невероятния екшън с двама простреляни, в който

...
Нова версия за невероятния екшън с двама простреляни, в който
Коментари Харесай

Нова версия за стрелбата на бензиностанция с Георги Йомов

Нова версия за невероятния екшън с двама простреляни, в който бяха забъркани националът по футбол Георги Йомов и гаджето му Ариа, фамозна попфолк певица.

Жесток побой над футболиста от ЦСКА - София и брат му Теодор е предшествал стрелбата на татко им Цецко в краката на двама мъже на бензиностанция на Околовръстното шосе в София.

Това стана ясно на съвещанието в Софийския областен съд за гледане на мярката за неотклонение на Йомов-старши, заяви „ Телеграф “.

Той е упрекнат за закана за ликвидиране и безчинство. Инцидентът стана на 16 май т.г. малко след 22 часа, откакто две компании се скарали.

Според едни информации мотивът бил паркирана кола. Според други непотвърдени публично източници обаче искрата на абсурда била запалена поради обидни реплики за жена.

Защитата на Цецко Йомов твърди, че синовете му са били нападнати и имат медицински свидетелства за багра.

В разгара на екшъна един от тях е позвънил на татко им и той дошъл. Разследването е открило, че 43-годишният Йомов извадил револвер, насочил го към И. Петров и стрелял в левия му крайник, след което насочил револвера и към М. Вълчев и прострелял и него в левия крайник. Бащата на футболиста е упрекнат и за това, че се е заканил с ликвидиране на Петров, като насочил оръжието към него с думите: „ Ще ти пръсна главата “.

Защитата обаче твърди, че са стреляли двама души – бащата и един от синовете.

В съда стана ясно, че присъстващите в близост очевидци се уплашили и хукнали да бягат към околните здания. Тодор Йомов и татко му не бяха открити от полицията и по тази причина тя стартира да ги търси. Предадоха се на идващия ден дружно със законно притежавани оръжия.

И двамата бяха арестувани за 24 часа, само че на 18 май Тодор излезе от ареста.

Разследването в Софийската градска прокуратура за опит за ликвидиране бе преквалифицирано в закана за ликвидиране и поето по подготвеност от Софийската районна прокуратура. Цецко Йомов бе арестуван за 72 часа, само че юристът му апелира прокурорската заповед и тя падна.

Така измежду нощ мъжът излезе на независимост за няколко часа. На идващия ден се яви в Софийския областен съд, който гледа мярката му за неотклонение и изиска да му бъде наложена по-лека от арест. Неговият юрист пледира, че е работил в изискванията на неизбежна защита. Прокуратурата изиска „ задържане под стража “ и съдът наложи такава.

Белезниците щракнаха на ръцете на Цецко Йомов още в правосъдната зала. Мотивите на съда да го остави в ареста са, че има обосновано съмнение за съпричастност към закононарушението и заплаха да извърши друго.

Съдът сподели още, че в случай че Йомов-старши е желал да отбрани нападнатите си деца, е трябвало да остане на място до идването на полиция и кола за спешна помощ, а не да изчезне.

Стрелбата е била със стоп патрони, само че от упор и по тази причина двамата мъже са с пострадвания.

Първоначално те бяха откарани във ВМА. Единият от тях е оставен за лекуване там, а другият е получил лекарска помощ и е изписан по негово предпочитание.

При първичните дейности на полицията за изясняване на случая е открит и разпитан 24-годишен мъж, който дал пояснения, свързани с случая, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На място е открита колата на футболиста от ЦСКА - София Георги Йомов. В първите часове след стрелбата играчът на „ армейците “ съобщи пред уеб страницата на “червените”, че не е забъркан в закононарушението и е у дома – жив и здрав.

По-късно обаче стана ясно, че е участвал на екшъна. Йомов бе извикан в полицията и разпитан.

Пред криминалистите той споделил, че на бензиностанцията сред него и брат му и непознати за тях зародил спор. В разгара му единият от Йомови се обадил на татко им, който дошъл и се присъединил в разправията, а по-късно стрелял.

Във съдбовната вечер Ариа е трябвало да пее и забавлява русенски зрелостници в известна дискотека в града, само че присъединяване ѝ изненадващо за тях пропаднало. Тя спряла да си подвига телефона към 22,30 часа, към времето, когато се разигравал екшънът на столичната бензиностанция. Певицата по този начин и не пристигнала, а зрелостниците се задоволили с музиката на диджей.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР