Нова версия за катастрофата в петък на бул. Вапцаров в

...
Нова версия за катастрофата в петък на бул. Вапцаров в
Коментари Харесай

Съученици на децата, пострадали на бул. Вапцаров, със своя версия за инцидента

Нова версия за злополуката в петък на бул. Вапцаров в София, при която почина едно момиче, а друго беше ранено. Тяхна съученичка твърди, че те са пресекли пешеходната пътека на зелено.

Във съдбовната петъчна вечер джип опустоши две девойки.Тогава, както и в този момент, пешеходната пътека е потънала в мрак. Няма хоризонтална рамка със светофари над платното, които да се виждат отдалеко, а дупката сред мантинелата и защитната ограда, от където водачът предизвикал случая, твърди, че са излезли децата, към момента стои необезопасено. Оказва се обаче, че има и друга версия за касатрофата. Има и редица пропуски при обезопасяването и на други столични кръстовище. Вижте.

От столичната община обявиха за Българска национална телевизия, че разграничителния остров на бул. Вапцаров ще бъде напълно заграден с ограда. Ще бъде инсталирано осветяване на пешеходната пътека, а в случай че се наложи ще бъде преместена и спирката на градския превоз.

В 13 часа през днешния ден бул. Никола Вапцаров притихна. Съученици, другари, учители и родители пристигнаха, с цел да оставят цветя и да възпламенят свещ на мястото където в петък 13-годишно момиче загуби живота си, а друго 14-годишно бе ранено.

Версията, че децата ненадейно са излезли на платното през дупка сред мантинелата и защитната ограда бе опровергана от тяхна съученичка, участвала на случая.

" Минаха през пешеходната пътека, а не през дупката, както настояват те. Шофьорът, неговото изявление изобщо не беше правилно. Истината е, че аз бях тъкмо зад тях. Светна зеленият светофар. Имаше две спрели коли в другите две ленти и те потеглиха, и колата мина пред тях и спря след дупката. И върна. Просто девойките излетяха, когато това се случи това нещо ", показа съученичка.

Според шефа на математическата гимназия най-важното е децата безболезнено да преодолеят загубата на своята съученичка.
Ивайло Ушагелов - шеф на НПМГ: Ние сме подхванали нужните дейности. Психолозите са в учебно заведение и работят с децата.
А родителите желаеха незабавни ограничения за обезопасяване на пешеходната пътека.
Виктор Тотев - родител: Общината би трябвало да вземе ограничения, незабавни, тук да бъде сложена една плътна ограда, светлината пред такива пешеходни пътеки е доста значима. Както виждате тука, на никое място няма осветяване. Вечерно време е мрачно, като в рог.Сава Попсавов - родител: Какво би могло да се направи, съгласно мен, или подлез или надлез.Евентуално един " латентен " служител на реда.
От Института по пътна сигурност настояват, че в столицата съвсем няма безвредни кръстовища и насочиха съответни рекомендации към общината.

Инж. доктор Богдан Милчев - Институт за пътна сигурност: Да сътвори звено за пътна сигурност, да стартират да се правят инспекции на всички уязвими места в града, да се прави одит на всички планове, свързани с пътната сигурност. Очакваме кметът на гр. София да извърши своите обещания. Почти няма кръстовище без дефицити за пътна сигурност - маркировката и знаците не дават отговор на организацията на придвижването. Категорично го заявяваме.
Според инж. Богданов, пътната полиция също не извършва своите задължения.
Инж. доктор Богдан Милчев - Институт за пътна сигурност: Пътна полиция също има ангажимент по контрола на пътната инфраструктура. пътна полиция може да написа дневно по 100 акта на кметовете на съответните градове по тази причина, че те не са си уредили организацията на придвижване по пътищата. И във всичките произшествия, които се случиха през последните дни, ние установяваме проблеми с маркировката, с указателните табели, с парапетите.
От КАТ оповестиха за Българска национална телевизия, че и сега постановат наказания на Столичната община за неизпълнени ограничения за пътна сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР