Нова версия се появи относно това кой е "мозъкът" на

...
Нова версия се появи относно това кой е "мозъкът" на
Коментари Харесай

Нова версия: Имам организирал атентатите в Испания


Нова версия се появи по отношение на това кой е "мозъкът " на терористичните набези в Испания. След като в началото се смяташе, че главен уредник е Муса Укабир, а през вчерашния ден следобяд полицията на Каталуния разгласи, че това не е бил той, а Юнес Абуякуб, в този момент излиза още по-различна информация. Оказва се, че зад терористичните набези стои духовно лице.

Имамът от каталонския град Рипол, провинция Жирона, мароканецът Абделбаки ес Сати, бил основният уредник на терористичните актове в Испания, оповестява вестникът El Pais. Според информация на изданието през вчерашния ден сутринта полицията е направила обиск в дома му. Той обаче е в неопределеност. Видян е за последно във вторник, съобщи БГНЕС.

Полицията не изключва, че Ес Сати, който е на към 40 години, е умрял при детонацията в къщата в Алканар, където терористите подготвяли бомби с газови бутилки. Ако не е била тази инцидентна детонация, жертвите на терористичните офанзиви щяха да бъдат доста повече, написа вестникът. Според El Pais, имамът напуснал жилището си в Рипол при започване на юни, тъкмо сега, когато терористите се открили в изоставена къща в Алканар.

Съседи на Ес Сати го дефинират като въздържан човек, който се опитвал да не притегля внимание върху себе си. Той не съумял да се интегрира в локалната мюсюлманска общественост. Около 500 от 10-те хиляди поданици на този град, където всички се познават, са мюсюлмани, показва вестникът. Твърди се, че имамът е лидер на терористична клетка и е виновен за радикализирането на терористите и насърчаването им да извършат нападенията в Барселона и Камбрилс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР