Нова версия на месинджъра добавя важна функция за поверителностTelegram добавя

...
Нова версия на месинджъра добавя важна функция за поверителностTelegram добавя
Коментари Харесай

Telegram с опция за пълно скриване на телефонния номер

Нова версия на месинджъра прибавя значима функционалност за дискретност

Telegram прибавя благоприятни условия за анонимност на потребителите (снимка: Telegram)

Разработчиците на известния месинджър Telegram пуснаха обновена версия, в която са добавили редица потребни функционалности, включително значими усъвършенствания във връзка с анонимността на потребителите, заяви блогът на плана.

Ключово изобретение е функционалност, която разрешава на потребителите да скрият своя телефонен номер даже за тези събеседници, които към този момент имат този номер в телефонния справочник. Очевидно това усъвършенстване на поверителността е в отговор на необятно потребления способ за „ деанонимизиране ” на потребителите на Telegram, при който се основава огромен лист с контакти от хиляди записи и по-късно се съпоставя със лист на участниците в групови чатове – този способ е употребен от полицията по време на последните митинги в Хонконг.
още по тематиката
„ Вярваме, че всички имат право да показват мнението си и да поддържат връзка уединено между тях. За да защитим това право, ние разширяваме арсенала от настройки за дискретност ”, споделят от Telegram по отношение на новата функционалност за дискретност.

По-рано се появиха информации, че разработчиците на месинджъра тестват нов и по-ефективен способ за заобикаляне на блокирането. Същността на новата технология е, че тя разрешава на месинджъра да маскира трафика при елементарен TLS, което доста ще усложни опцията за блокиране на предаването на данни при потребление на Telegram.

Новата версия на месинджъра прибавя и опция за отсрочване на изпращането на известия в частни чатове, групи, канали и определени, където отсрочените известия могат да бъдат увещание за нещо значимо. За да употребява тази функционалност, потребителят би трябвало да задържи бутона за изпращане на известие и да избере „ Изпращане по-късно ”, след което да зададе времето за изпращане на известието.

Даунлоуд: Telegram
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР