Нова вълна ракетни обстрели заля Украйна. В цялата страна са

...
Нова вълна ракетни обстрели заля Украйна. В цялата страна са
Коментари Харесай

Русия отново атакува с ракети, цяла Украйна е под въздушна тревога

Нова вълна ракетни обстрели заля Украйна. В цялата страна са задействани сирени за въздушно нахлуване.

Властите в Киев оповестяват за нанесени вреди по сериозна инфраструктура, като този път под прицела на съветските ракети са газодобивни предприятия. Това се случва в миг, в който температурите в Украйна падна и към този момент има лека снежна завивка. С наближаването на зимата Кремъл все по-често прибягва до удари по енергийната инфраструктура. Вчера бе обявено, че над 10 млн. души в Украйна към този момент са без ток.

Експлозии е имало в няколко елементи на страната, измежду които Одеса, Киев и Днепър. Гражданите са предизвестени да не напущат бомбоубежищата.

Сред задачите е бил и големият цех за ракети " Пивденмаш " в Днепър, заяви министър-председателят Денис Шмигал. Според администрацията на президента Володимир Зеленски там са регистрирани голям брой детонации, развалени са два инфраструктурни обекта и е ранен най-малко един човек. Противовъздушната защита на Киев е съумяла да смъкна две съветски ракети, заяви пък губернаторът Алексий Кулеба.

Междувременно на изток Украйна съобщи, че е изправена пред яростни офанзиви от съветски сили, подсилени с войски, изтеглени от Херсон в южната част на страната. Украинските управляващи оповестиха за двама убити и девет ранени поданици на село в Запорожкия район.

А в самия неотдавна освободен Херсон проверяващите екипи откриха 63 тела със следи от изтезания, откакто съветските сили са напуснали региона. Пред украинската телевизия вътрешният министър Денис Монастирски съобщи, че съгласно него това е единствено началото и занапред ще се разкриват още доста жертви на съветските сили и още доста свидетелства за осъществени военни закононарушения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР