Нова вълна от лошо време, наречена „Евридика“, ще засегне Гърция

...
Нова вълна от лошо време, наречена „Евридика“, ще засегне Гърция
Коментари Харесай

Гърция е на нокти, бурята "Евридика" връхлита страната

Нова вълна от неприятно време, наречена „ Евридика “, ще засегне Гърция от понеделник до петък. Още през днешния ден „ Евридика “ ще провокира гръмотевични стихии, които в началото ще бъдат в западната и южната част на Гърция, а следобяд ще обиден и Додеканезите, написа " Български вести ".

Във вторник мощни превалявания и гръмотевични стихии ще се изсипят над огромна част от страната, като най-интензивни феномени се чакат в регионите на Пелопонес и по-късно в Тесалия и Централна Македония. До петък, заради интензивна неустойчивост в горните пластове на атмосферата ще има доста дъжд и стихии в огромна част от страната, само че към момента е рано, да се знае по-ясно къде ще са най-засегнатите региони. Според прогнозата седмица стартира с тежки климатични условия, на изток и на юг, и главните характерности ще бъдат преваляванията в множеството елементи на страната.

Периодично и тук-там се чакат гръмотевични стихии, които могат да основат даже наводнения в някои елементи, където ще има особена активност и дълготрайност. Първите стихии се чакат още през днешния ден.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР