Нова ваксина срещу стареене може да ни доближи до безсмъртието,

...
Нова ваксина срещу стареене може да ни доближи до безсмъртието,
Коментари Харесай

Ваксина срещу стареене може да ни направи безсмъртни

Нова ваксина против стареене може да ни приближи до безсмъртието, настояват японски откриватели. Според екипа от Страната на изгряващото слънце към този момент е направена значима крачка към увеличение на човешкото дългоденствие. Експертите вършат сполучливи тествания на ваксина против клетките, които способстват за прекъсване процеса на стареене, съобщи " Евронюз ".

При лабораторни проби лекарство, ориентирано против протеин в така наречен сенилни кафези - тези, които по натурален път са спрели да се възпроизвеждат - забавя прогресирането на слабостта при по-възрастни мишки, оповестиха откривателите от университета " Джунтендо " в Токио.

Ваксината е ориентирана сполучливо и към стареещите кафези в мастната тъкан и кръвоносните съдове, което допуска, че може да има позитивно влияние върху други болести, свързани с напредващата възраст.

Клетките стартират да стареят, когато престанат да се възпроизвеждат - постоянно в отговор на естествено увреждане на тяхната ДНК. Смята се, че клетъчното стареене способства за цялостния развой на остаряване, както и за свързани болести като Алцхаймер и някои типове рак.

Биологичният развой на стареене е доста комплициран, заради което е малко евентуално една-единствена тактика да го спре изцяло или да го обърне. Въпреки това изчистването на стареещите кафези наподобява е измежду най-лесните и евентуално по-ефективни способи, считат откриватели.

Различни опити демонстрират, че предотвратяването на натрупването на стареещи кафези удължава живота на мишки сред 15 и 35%.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР