Нова учебна лаборатория Роботика и Автоматика“ отваря врати в Техническия

...
Нова учебна лаборатория Роботика и Автоматика“ отваря врати в Техническия
Коментари Харесай

Нова учебна лаборатория по автоматика и роботика за студентите от ТУ в Пловдив

Нова образователна лаборатория " Роботика и Автоматика “ отваря порти в Техническия университет – София, филиал Пловдив. От началото на декември студентите от специалностите " Автоматика, осведомителна и ръководеща техника “, " Мехатроника “ и " Индустриално инженерство “  ще се образоват да програмират промишлени роботи и да работят с най-модерните индустриални технологии, като системи за машинно зрение, серво-системи, e-F@actory, SCADA и други. 

Лабораторията е построена по самодейност на ТУ – София, филиал Пловдив и българската инженерингова компания " Ехнатон България ",  в партньорство с " Мицубиши Електрик ". Инвестицията в просвета и развиване, на територията на университета, е част от ефикасното съдействие сред бизнеса и образованието. " Инвестициите в възобновяване и модернизиране на лабораторната база на университета са едни от най-ефективните, водещи до повишение качеството на подготовка на инженерните фрагменти. Те са единствено част от съдействието сред бизнеса и нашия университет “, показва проф. Въльо Николов.

" Лабораторията по роботика и автоматика, оборудвана  с най-съвременните технологии в автоматизацията, ще помогне на българските студенти да свържат знанието с приложния опит “, сподели инж. Симеон Илински – Изпълнителен шеф на " Ехнатон България ". " Като новаторска компания с 20-годишен опит в автоматизацията, проектирането и производството на технологии и съоръжение за индустрията, ние виждаме потребностите на промишлеността от модернизиране и развиване. Тази лаборатория дава отговор на нашето схващане за дейно съдействие сред бизнеса и образованието – не да подкрепим един, а да дадем късмет на всички млади инженери и експерти, които се образоват тук, да получат знанието и опцията да трансформират средата и профила на стопанската система в България “, добави Симеон Илински. 

Лабораторията ще бъде открита на 3 декември 2018 година, постройката на ТУ в Пловдив от 15.00 ч. в наличието на шефа на ТУ - София, филиал Пловдив - проф. Въльо Николов, Симеон Илински – Изпълнителен шеф на " Ехнатон България " АД и господин Лукаш Сендечки - Маркетинг управител на Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o.), клон Полша.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР