Нова твЗащо администрацията е с вързани ръце да помогне на

...
Нова твЗащо администрацията е с вързани ръце да помогне на
Коментари Харесай

Дупка в закона: Адресни регистрации не могат да бъдат заличени

Нова тв

Защо администрацията е с вързани ръце да помогне на Цветелина?

Въпреки измененията в Закона за гражданска регистрация, той към момента основава проблеми. Пропуск в Закона води до задънена улица в живота на една жена и нейното дете. Съпругът на Цветелина я напуща преди половин година. Оттогава тя се бори да стартира дело за настойничество на детето им, само че към този момент без триумф.

Преди две години тя заживява дружно с приятеля си в апартамент в София - нейна благосъстоятелност.



На бял свят се появява детето им. Няколко седмици след напускането тя схваща, че той е изнесъл целия си багаж авансово.

Завежда дело, което не може да започва. Призовките не стигат до него. Пристигат в дома ѝ. Цветелина отива в Общината с желанието да заличи адресната регистрация на бащата на детето и се оказва, че е невероятно.

В търсене на отговор на този въпрос отиваме в Столична община, регион " Студентски ". След като заявката бъде подадено, се образува комисия, в която вземат участие представители на няколко институции. Тази комисия прави инспекции, излиза със мнение и го изпраща до кмета. На базата на това мнение кметът взема решение дали някой, който към този момент не живее в дома им, може да бъде отрегистриран оттова.

След ремонта на Закона за гражданска регистрация преди 4 години се вкара наложително документално единодушие от притежателя на жилището, с цел да бъде направена адресна регистрация. Въпреки този ремонт, се оказва, че към момента законът основава проблеми.

За две години в регион " Студентски " са постъпили 11 заявки за анулация на адресна регистрация. Само едно от тях е утвърдено, тъй като администрацията е с вързани ръце.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР