Нова твЗа това се договориха лекарите и представители на Здравната

...
Нова твЗа това се договориха лекарите и представители на Здравната
Коментари Харесай

Oтпадат лимитите за профилактичните прегледи при личните лекари

Нова тв

За това се договориха лекарите и представители на Здравната каса

Няма да има предели за профилактичния обзор при персоналния доктор.  Направленията на джипитата постоянно не доближават, само че лекари и Здравната каса се договориха да разделят пациентите, които идват единствено за профилактика от тези с съответно недоволство и им се назначават спомагателни проучвания.

Всеки здравноосигурен един път в годината има право на профилактичен обзор при персоналния доктор. Той включва разнообразни неща според от възрастта и здравето ни, само че най-общо: анамнеза - или роман на пациента за здравето му, кардиограма и проучване на урина, а един път на пет години и цялостна кръвна картина.

Има хора, които най-редовно си взимат направление за профилактичен обзор има и такива, които споделят " аз съм здрав ". И тогава към този момент ти си този, който споделя " ти си здрав, но пушиш по 40 цигари дневно, дай да забележим какво се случва с теб ", споделя общопрактикуващият доктор Емилия Крилчева.

От идната година организацията на медиците и Здравната каса дават обещание да няма обстановка, в която да желаяме профилактичния си обзор, а персоналният доктор да ни отговори, че няма посоки. „ Колкото от българските жители решат да изпълнят своето обвързване да създадат годишен профилактичен обзор и посетят персоналния си доктор, той ще бъде изработен ”, разяснява ръководителят на Българският лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

„ Няма да има напрежение или проблем с обезпечаване на профилактичната активност ”, добави ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева.

Остават обаче рестриктивните мерки в броя на направленията, в случай че отидем при персоналния си доктор с проблем и той би трябвало да ни насочи към експерт. На езика на администрацията това се назовава " регулативен стандарт ". „ Когато ние имаме регулативен стандарт на тримесечие, би трябвало да се включим в него и нормално от острите болести не оставаха средства за профилактичните проучвания ”, разяснява джипито Николай Колев.

Намерението би трябвало да се гласоподава дефинитивно в края на месеца.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР