Нова твВчера България стана свидетел на това, колко лесно манипулируемо

...
Нова твВчера България стана свидетел на това, колко лесно манипулируемо
Коментари Харесай

Художникът на Аз съм българче от 2006 г: Това, което преживях, не го пожелавам на никого

Нова тв

Вчера България стана очевидец на това, какъв брой елементарно манипулируемо е обществото ни.

Причините са доста - слабото обучение, изкривени морални полезности от неприятно образование, неналичието на обикновени умения на инспекция на обстоятелствата и вярата в легенди от предишното.

Нов скандал към емблематичното стихотворение на Иван Вазов " Аз съм българче " се развихри в обществените мрежи. На корицата на едно от изданията момчето е облечено с пуловер в цветовете на украинското знаме.

Пред NOVA приказва художникът и илюстратор на корицата пловдивчанинът Борис Стоилов. Тиражът на книгата е от 2006 година и е разумно да няма никаква връзка с войната в Украйна, която стартира на 24 февруари 2022 година

" Корицата е рисувана 2006 година и е преиздавана в този тип 4-5 пъти. Каква е историята и за какво е безсмислена полемиката за жълто-синия пуловер? Защото по този начин съм решил. Аз запитвам ли ви по какъв начин се обличате, когато отивате на работа ", ядоса се Стоилов.

" Дали има акция – не знам. Има по-страшна заплаха от това – пандемия от недоразумение и непровокирани завист и ненавист в цялото ни общество. Това, което претърпях през вчерашния ден, всичко, което получих в обществените мрежи, не поисквам на никого да го чете. Отрази се и на фамилията ми, и на приятелите ми, които помислиха, че към този момент съм си отпътувал ", сподели художникът, цитира Пловдив 24 и Стандарт.

" Аз държа ли сметка на хората по какъв начин да се обличат, когато отиват на работа или учебно заведение. Не се нуждая от по-специално вдъхновение, а просто поглеждам обстановката в профил, когато рисувам. Преди 18 години синовете ми носеха облекла с сходни цветове. Аз обичам децата си и не изпитвам възприятие на виновност, че съм рисувал тях ", добави илюстраторъ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР