Нова твПричината - лекарите отказали домашно посещениеПореден абсурд в здравната

...
Нова твПричината - лекарите отказали домашно посещениеПореден абсурд в здравната
Коментари Харесай

Парализирана жена пътува 80 км., за да се яви пред ТЕЛК комисия

Нова тв

Причината - лекарите отказали домашно посещаване

Пореден парадокс в здравната система. Парализирана жена с няколко инсулта и инфаркта трябваше да пропътува 80 км, с цел да се яви пред ТЕЛК комисия за преосвидетелстване. Причината - лекарите отказали домашно посещаване.

На носилка, изцяло неподвижна и съвсем несъответстваща Вангелия Стойкова идва в Благоевград, с цел да си уреди документите за ТЕЛК. Стоте си % неработоспособност дамата узаконява след трудно пътешестване и мъчително преместване от носилка на носилка до лекарския кабинет.

" В колата за спешна помощ все едно ме заковаха на седалката – не мърдах нито на ляво, нито на дясно. В колата не ми беше толкоз мъчно. Беше доста студено ", споделя Вангелия Костова.

Оказва се, че лекарите не могли да посетят Вангелия в дома й, тъй като били доста натоварени. Ако тръгнели за село Рупите, трябвало да оставят за през целия ден останалите си пациенти.

Но с това тъгите на дамата не свършили. В Благоевград лекарите от ТЕЛК комисията обяснили, че няма по какъв начин да слязат при колата за спешна помощ, с цел да прегледат дамата, а трябвало тя да се качи при тях.

В кабинета прегледът минал безусловно за минути и документът бил подготвен. 

" Просто е грозно, неуважително, тъй като тук вътре не я попитаха по какъв начин се споделя, камо ли нещо друго.Това е даже някакво равнодушие, надали не преглеждат кукли, а не пациенти или тежко заболели хора ", съобщи дъщерята на Евангелия Аксиния Костова.

А 130 лв. за частната кола за спешна помощ, транспортирала Вангелия, ще останат за сметка на възрастното семейство.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР