Нова тв Нов случай на заразен с коронавирус. Положителната проба е

...
Нова тв
Нов случай на заразен с коронавирус. Положителната проба е
Коментари Харесай

Нов случай на български лекар заразен с коронавирус

 Нова тв Нов случай на инфектиран с ковид. Положителната проба е на доктор от Бургас, работещ в " Бургасмед "  . Информацията е доказана от спешния щаб в града, предава Нова телевизия. 

Отделението по хирургия е сложено под карантина, в него са арестувани всички лекари, медицински сестри, санитари, в това число и пациентите.  До доскоро на място е имало екипи на РЗИ, които са дезинфекцирали отделението.  " От нощес от 8 часа има заповед на шефа на РЗИ за поставяне под карантина на хирургичното поделение ", изясни шефът на болницата д-р Стоил Апостолов. Вземат се проби от личния състав и пациентите.

Отделението ще бъде затворено и сложено под карантина. Целият личен състав не хирургичното поделение е бил контактен - лекари, сестри и санитари, които са били на работа в датите, които са указани в заповедта. Под карантина остават и пациентите. При тях докторът е минавал на визитация, разясни още доктор Апостолов. Медикът не е пътувал в чужбина, повече информация се чака да бъде дадена на изказване на спешния щаб в Бургас. 

Припомняме, че това е вторият лекар, дал позитивна проба за ковид. Първият бе открит преди дни в Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР