Нова твКакво е необходимо да направят собствениците на кучета за

...
Нова твКакво е необходимо да направят собствениците на кучета за
Коментари Харесай

Кога един домашен любимец се превръща в убиец?

Нова тв

Какво е належащо да създадат притежателите на кучета за предотвратят експанзията им?

„ Всяка порода си има предопределение. Някои са водачи, други са спасители и така нататък Не е до това дали е ротвайлер или нещо друго. Хората си взимат кучета, които не са способни да гледат ”.

Това сподели Алина Дуарте, притежател на добермани, в ефира на „ Събуди се ”. Заедно с Явор Гечев от „ Четири лапи ” и Александър Георгиев, притежател на учебно заведение за кучета, тя разяснява тематиката с кучешката експанзия. Проблемът е отново в общественото пространство поради случая в Железница, при който деца и дядо им бяха нахапани от безпризорни ротвайлери.



„ Няма места където да си разхождаме кучетата. Ако кучетата не тичат те се разболяват. Може би би трябвало да се направи предаване, в което да се изяснява на притежателите какво би трябвало да вършат ” добави Дуарте.

„ Това, което знаем, е че кучетата са чепирани. Този случай на експанзия е изключение. След този случай инспекторите ще тръгнат да вършат инспекции по парковете. Ще отчетат, че всички кучета са чепирани, че всичко е тъкмо и се завършва до там – всяко знамение за 3 дни ”, сподели от своя страна Явор Гечев.

По думите му нямало никакъв надзор върху придобиването на домашни любимци. Всеки можел в интернет за 150 лева да си купи куче. Нямало надзор и върху развъждането. Всяко едно животно след избрана възраст можело да бъде с нанесени душевен контузии. Нямало никакъв надзор също върху търговията и развъждането. „ 99% от кучета, продавани в интернет не са породисти – те са плод на домашно отглеждане, плод на безусловно непрофесионална развъдна активност и търговия за някой да изкара пари ”, съобщи той.

Александър Георгиев, счита, че огромните животни изискват непрекъснат надзор. „ Много рядко ми се случва, хората да знаят особеностите на породата. Собствениците все по-често се интересуват по какъв начин да възпитават кучетата, само че би трябвало да има и нормативна база, която да изисква това ”, добави Георгиев. Той сподели още, че и най-хубавото куче може да бъде провокирано. Трябвало да бъде основана просвета на държание в хората. Не всяко куче приемало да бъде навлизано в персоналното му пространство.

Темата разяснява и Иван Пасков, учащ кучета. „ Причини кучето да е нападателно може да има доста. Предимно това са човешки неточности – незадоволително социализация в ранна възраст на кученцето, незапознаване с други животни, несоциализиране с хора и погрешно отношение ”, счита Пасков.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР