Нова тв Интензивен трафик към южната ни съседка се очаква днес.

...
Нова тв
Интензивен трафик към южната ни съседка се очаква днес.
Коментари Харесай

Адските задръствания към Гърция продължават

 Нова тв Интензивен трафик към южната ни съседка се чака през днешния ден. Допълнителни чиновници на Граничната полиция ще бъдат командировани за уикенда на пункта Кулата, с цел да се избегне образуването на километрични опашки.

Те ще оказват помощ при обработването на документите и при инспекцията на преминаващите границата. Движението ще се реализира в пет ленти.  При опция трасетата ще бъдат разделяни на такива за европейски жители, при които инспекциите са по-бързи и за жители на трети страни. Органите на реда приканват пътуващите  да се запасят с храна и вода. Близо 600 хиляди автомобила се насочиха от България към Гърция през последната една седмица.

Има опашка с дължина над 2 километра. Всички гишета на пункта работят на цялостен потенциал. Въпреки това колите изчакват по към 30 минути, оповестява Нова тв. Иначе инспекциите не престават към половин минута.

В 10 часа тежкотоварният трафик ще бъде спрян и всички гишета ще работят за леки коли. Мобилни екипи ще ревизират рейсовете още преди да стигнат до границата. Това ще се прави за отбягване на образуването на колони и да не се затруднява прекосяването през пункт " Кулата ".

От Гранична полиция оповестиха, че трафикът се е нараснал с 25% по отношение на предходната година, което е основало и предпоставките за тапите. Очаква се интензивният трафик да продължи през целия ден като опашките ще се разделят на две – за европейски жители и жители на третия свят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР