Нова твБулфотоВиждате какво се случва в цяла Европа с COVID-19,

...
Нова твБулфотоВиждате какво се случва в цяла Европа с COVID-19,
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Пациентите търсят късно помощ, когато нещата станат нетърпими

Нова тв

Булфото

„ Виждате какво се случва в цяла Европа с COVID-19, България е остров, който остава с малко инфектирани. Около нас обаче всичко ври и кипи ”. Това разяснява в предаването „ Неделята на NOVA ” шефът на „ Пирогов ” проф. Асен Балтов. „ Страшно е, когато се изпусне контролът. Затова е значимо да има добра осведоменост и да се дава брифинг един път седмично ”, продължи той. 

Проф. Балтов обаче не разясни дали щабът още се управлява от ген. Мутафчийски, или към този момент е стихотворец от министър Костадин Ангелов. Не сподели и дали самият той е част от Националния действен щаб. 

„ Мисля, че самият министър оттук насетне ще поеме този ангажимент да управлява тези процеси и той да преценя кой да оказва помощ и кой какво да прави ”, съобщи проф. Балтов. 

Високата смъртност изясни с няколко фактора. „ Безспорно сме застаряваща нация, само че и имаме извънредно високо равнище на сърдечносъдови болести. Тази зараза визира и микросъдовете и микроциркулацията ”, изясни проф. Балтов. 

По думите му другата причина е, че пациентите търсят късно помощ.  

„ Буквално чакат нещата да станат нетърпими ”, съобщи проф. Балтов. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР