Нова тв Времето около коледните и новогодишните празници не е просто

...
Нова тв
Времето около коледните и новогодишните празници не е просто
Коментари Харесай

Времето около Нова година по-топло, отколкото на Великден

 Нова тв " Времето към коледните и новогодишните празници не е просто топло. То е горещо. Като съпоставяме с  Великден – тогава времето е много по-студено по отношение на дните до Нова година. Но това не е нещо извънредно ", заяви  в студиото на " Здравей, България " климатологът проф. Георги Рачев.

" Над България сега има един леден фронт, който обаче няма да промени значително обстановката с времето. Това се дължи на високото атмосферно налягане и влажният въздух, който идва от Атлантическия океан. Когато обаче тази по-голяма мокрота доближи територията на Западните Балкани – тя изчезва.

Затова обещахме и сняг на Коледа, само че той падна западно от България. Затова чакаме по-студеният въздух, който ще нахлуе към Нова година, да донесе захлаждане. Не се чакат обаче обилни превалявания от сняг ", съобщи професор Рачев.

По думите му синоптиците са познали прогнозата за декември, която е била за по-влажно време и превалявания, които са попълнили водния баланс в язовирите. Около Нова година ни чакат температури към 11 градуса, само че по-късно ще нахлуе по-студен въздух. Той обаче няма да намали живака в термометрите доста. " Поне до 5-6 януари няма да има негативни температури ", безапелационен е професор Рачев.

По думите му скиорите ще са леко ядосани, защото няма да има толкоз положителни условия за ски поради несъществените превалявания от сняг. Над 1200 метра обаче ще има условия за каране на ски. 

Подробностите за времето в края на отиващата си 2020 година и началото на новата 2021 година гледайте във видеото.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР