Нова тв Това, което наблюдаваме в момента, е почти повторение на

...
Нова тв
Това, което наблюдаваме в момента, е почти повторение на
Коментари Харесай

Ще се пречупи ли скоро кривата на смъртността от COVID-19?

 Нова тв " Това, което следим сега, е съвсем повтаряне на обстановката от предходната година. На 25 октомври въведохме локдаун. Кривата на смъртността се покачваше до 1 декември. Тоест имаме интервал от към месец – месец и нещо, през който поддържахме високи равнища на смъртност. Това е подлото при COVID-19. Не можем да чакаме някакъв бърз резултат ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " по Нова тв математикът проф. Огнян Кунчев.

По думите му все още има към 600 хиляди души, които публично са регистрирани като инфектирани с вируса. " Те обаче са единствено върха на айсберга. Зад тях обаче  има към 3 милиона души – изследвани и неразучени, които са преболедували. Има и към 1,5 млн. души, които са ваксинирали. До 7 милиона население има още към 2 милиона души, които са незащитени и са материал за вируса ", уточни той.

Според него единственото дейно нещо сега е да се стягат ограниченията и времето да се употребява за ударна имунизация. " Ако тези 2 млн. души не желаят да се имунизират -  достигането на групов имунитет ще бъде допустимо едвам в средата на идната година. Ако не се имунизираме – тези талази ще продължат до безспир ", безапелационен е специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР